Studenti nakon školovanja moraju i diplomu platiti 50 KM?

1 840

Seid Hrnčić jedan je od mnogih studenata Univerziteta u Tuzli kome nije jasno zašto pored cijene školovanja, na kraju mora platiti i dodatnih 50 KM za izdavanje diplome, koju je kroz svoje školovanje platio oko 4.000 KM.

Ilustracija

Kada sam nazvao i pitao šta ulazi u tih dodatnih 50 KM koje moram platiti ni u studentskoj službi nu u dekanatu mi nisu znali objasniti rekao je Seid Hrnčić diplomirani ekonomista.

Naravno odgovor na ovo jednostavno pitanje nije mogao dobiti na Ekonomskom fakultetu, pa se obratio redakciji  RTV Slon. Pitanje je više nego jednostavno, međutim ni dekan Safet Kozarević nije znao šta ustvari da kaže gdje će otići tih dodatnih 50 KM, čak je prema tvrdnjama Seida Hrnčića rekao mu da za pare koje je dao tokom školovanja može jedino u Ruandi završiti studije.

Studenti za tih 50 KM dobiju dva primjerka diplome i visoko kvalitetne futrole istakla je Sanja Hajdukov porparolka Univerziteta u Tuzli.

Pored diploma i specijalnih futrola studenti moraju iz svog ionako skromnog budžeta izdvajati i za zakup dvorane, za dodjelu diploma a i bacanje kapa biće po džepu studenata.

I na kraju šta reći ne treba iznenaditi ni činjenica ako diplomirani studenti budu plaćali i čišćenje dvorane u kojoj će bacanje kapa uz dilomu platiti 50 KM.

(SodaLIVE.ba/RTV Slon)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Dugonja

“Visokokvalitetne…” hahahahaha. Da nije smijesno, bilo bi zalosno. Dobro pa se neko sjetio da javno upita za ovih 50 KM, jer smo svi (pa i ja prije 6 godina) platio taj iznos da bi dobio diplomu u “visokokvalitetnoj futroli”. ccc…

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x