Stižu babine huke

1 1.259

No, priroda se ove godine možda probudi nešto kasnije nego što je to običaj. Razlog tome su niže temperature koje nas u martu očekuju, u odnosu na višegodišnji prosjek, tvrde klimatolozi. Kažu da ni snijeg u aprilu za njih nije nepoznanica.

U srijedu se u Bosni očekuju sniježne padavine, a prognozirana visina sniježnog pokrivača je 10 cm. U četvrtak intenzivne padavine se prognoziraju za cijelu zemlju. Očekivana visina
novog snijega u Bosni kretat će se oko 35 cm, a lokalno i više, ali je moguće da lokalno padne i puno više kiše, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Kratak period stabilnijeg vremena očekuje se od 08. do 11. marta. U ovom periodu moguća je slaba kiša u istočnim i centralnim krajevima Bosne dok će u ostalim regijama preovladavati vedro i sunčano vrijeme. Međutim, za ovaj period prognoziraju se dosta niske jutarnje temeprature, pa se u Bosni očekuju od -4 do -9 stepeni, a dnevne od -3 do 1 °C.

Stabilizacija vremena očekuje se u drugoj polovini marta, nakon koje će se osjetiti blagi porast temperature koja će se kretatit od  -1 do 4, dok će se maksimalne dnevne kretati od 2 do 6°C.

Pripremite se na kišni mart, a na laganiju garderobu zaboravite već večeras, jer kulminacija padavina kako najavljuju klimatolozi, dogodit će se u četvrtak.

1
Komentari

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Neko iz mase Recent comment authors
newest oldest most voted
Neko iz mase
Guest
Neko iz mase

A sta dosad nas je dero djed heheheh