Stanovnici Kaknja se odazvali pozivu načelnika i zajedno čiste grad (FOTO)

4 1.551

“Veliko hvala građanima koji su se uključili u akciju “Lopate u ruke”” Izjavio je v.d. načelnika Općine Kakanj, nakon što je njegov poziv prihvatio veliki broj stanovnika Kaknja.

U Kaknju je danas na snazi visok stepen mobilizacije svih resursa u borbi sa snježnim nedaćama. Uz mehanizaciju preduzeća “Trgošped” i “Vodokom” koje je po ugovoru angažirala Općina Kakanj, u borbi sa visokim snježnim pokrivačem uključile su se na dobrovoljnoj osnovi i firma “Beged”, te JP Šumsko-privedno društvo ZDK PJ Kakanj sa svojom mehanizacijom.

V.d. načelnik Aldin Šljivo je pozvao sve muškarce koji su u zdravlju i snazi da uzmu lopate u ruke i očiste snijeg prvo ispred svojih dvorišta, a po mogućnosti i dalje, na uzbrdicama i slično.

Poseban poziv v.d. načelnika je uputio onima koji kritikuju zimske službe s društvenih mreža.

U akciju koja je nazvana “Svi lopate u ruke – pobijedimo snježne nedaće” uključio se veliki broj građana općine Kakanj. V.d. načelnik je izdao i naredbu o angažiranju Profesionalne vatrogasne jedinice Kakanj i njihovog specijaliziranog četverotočkaša s grtalicom. Borba sa snijegom se nastavlja. 

4
Komentari

avatar
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
maakVelikiPuracan13 septembar Recent comment authors
newest oldest most voted
13 septembar
Guest
13 septembar

Evo i mi cekamo sad ce Bundoglav da krene prvi da cisti snijeg kao primjer svima samo da nadje kombajn za snijeg…

maak
Guest
maak

Nacelnik Lukavca evo ga u Tuzli u restoranu krka umazao se do usiju

VelikiPuracan
Guest
VelikiPuracan

Boli te sto on krka a ti ne mozes aa?

maak
Guest
maak

Ja sam bio u tome restoranu ali za svoj novac pa vidio umazanog lafinasa hahahaha kako krka ali za drzavne novce sa suljom preletacem