SodaLIVE.ba i Tuzla Film Festival: Osvojite ulaznice za film “Crna Zorica” i “Obrana i zaštita”

0 736

Sutra u okviru Tuzla Film Festivalu biće prikazani i filmovi Crna Zorica i Obrana i zaštita. Nagradit ćemo 4 posjetitelja sa po dvije ulaznice.

crna-zorica_1Crna Zorica

Datum i vrijeme prikazivanja: 20.9. u 20.00 sati – ljetno kino Mladost (u slučaju kiše, film će biti prikazan u BKC-u od 22.00 sata)

Žanr: Komedija
Režija: Hristina Hatziharalabous i Radoslav Pavković
Scenarij: Hristina Hatziharalabous i Goran Mojsin

Uloge: Branislav Trifunović, Dobrila Stojnić, Ljuma Penov, Mihajlo Janketić, Miloš Samolov, Mirjana Karanović, Mladen Andrejević, Nikola Pejaković, Olga Odanović, Predrag Vasić, Stefan Bundalo, Zoran Cvijanović

Zorica je djevojka sa sela nad kojom visi strašna kletva: Otkako se njena prva ljubav udavila u rijeci, muškarci oko nje umiru na nesvakidašnji način! Razjareni seljaci zovu je “poljubac smrti”. Slučaj preuzima uobraženi beogradski policajac Mane, na privremenom radu u “ukletom” selu. Iako ne vjeruje u ‚‚bapske priče”, uskoro će morati da se suoči sa naoružanim seljacima, ali i da otkrije da li je Zorica serijski ubica ili djevojka željna ljubavi?

1149305_553793724658297_1332476258_oObrana i zaštita

Datum i vrijeme prikazivanja: 20.9. u 19.30 sati – BKC Tuzla

Režija: Bobo Jelčić
Scenarij: Bobo Jelčić

Uloge: Bogdan Diklić, Nada Đurevska, Ivana Roščić

Kad mu umre stari prijatelj Đulaga, Slavko se osjeća dužnim otići na pogreb. Ali, u njegovom rodnom Mostaru ova jednostavna društvena obaveza može mu prouzročiti mnoge probleme: sa susjedima ili čak sa mjesnim političkim moćnicima. Ali ako ne ode, njegova žena će ga smatrati kukavicom, ožalošćena obitelj mu nikada neće oprostiti – i Slavko neće moći oprostiti sam sebi.
Ovo je uvjerljiva priča o svakodnevnom životu u podijeljenom društvu, svijet u kojem paranoja, komedija i drama koegzistiraju. Također, ovo je i pronicljiv psihološki portret čovjeka koji je prisiljen prijeći nevidljivu granicu koja razdvaja dvije zajednice u jednom gradu. Prije svega, ovo je priča o čovjeku koji je izgubio sve što ga određuje, kada se njegova zemlja raspala.

Lukavački info portal | SodaLIVE.ba i Tuzla Film Festival će nagradit 4 posjetitelja portala sa po dvije ulaznice. Potrebno je da na email: redakcija@sodalive.ba pošaljete za koji film želite karte, ime i prezime kao i broj mobitela.

Nagradit ćemo 4 posjetitelja sa po dvije ulaznice.

Imena nagrađenih objavljujemo na Facebook stranici.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x