Sistem izdavanja ličnih dokumenata nije u funkciji

1 589

pasosNovi sistem za izdavanje ličnih dokumenata nije u funkciji. Iako je ljetni period i potražnja za dokumentima je veća, iz MUP-a TK mole građane da ne podnose svoje zahtjeve za izdavanje ukoliko im dokumenti nisu neophodni.

Novi sistem za izdavanje ličnih dokumenata: putnih isprava, ličnih karata, jedinstvenih matičnih brojeva građana, te registracija motornih vozila, započeo je tokom prošle sedmice, a već od samog početka prate ga značajni tehnički problemi koji su posljedica novog načina rada što je isticala i Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH.

Kako se ističe, činjenica je da u ovom momentu sistem gotovo i ne funkcioniše a tek nakon otklanjanja uočenih tehničkih nedostataka od strane agencije, Ministarstvo unutrašnjih poslova TK će biti spremno da kroz dodatno angažovanje i produženo radno vrijeme udovolji zahtjevima građana.

Također se mole svi građani kojima navedeni dokumenti nisu neophodni, da u ovom momentu ne podnose zahtjeve kako bi se izbjegla postojeća duga čekanja.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Jessica

Ne iznenadjuje me uopste ovakvo stanje,ali da bar ne izjavljuju ovakve gluposti ,”Također se mole svi građani kojima navedeni dokumenti nisu neophodni, da u ovom momentu ne podnose zahtjeve “,to su licni dokumenti i normalno je da su neophodni.Necemo uzeti u obzir to sto su napravili zastoj onda kada su putne isprave najpotrebnije za nase gradjane,to i nije neki problem,ali recimo sad koliki je problem onima koji su sad napunili 18 godina i zavrsili srednju skolu,imaju mjesec dana da se prijave na biro za zaposljavanje da bi mogli imati osiguranje,a ne mogu se prijaviti jer ne mogu dobiti licnu kartu.Zalosno.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x