SIPA prisluškuje oko 5.000 osoba u BiH

0 425

Oko 5.000 osoba u Bosni i Hercegovini prisluškuje se od strane Državne agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine, naravno protivzakonito, objavili su pojedini mediji u našoj državi.

Ilustracija

Prema tvrdnjama iz pomenute agencije, prisluškivanja je bilo, ali sve u skladu sa Zakonom i prema naredbama Suda.

-Sve što je urađeno, sve je po Zakonu istakla je Željka Kujundžija glasnogovornica Državne agencije za istragu i zaštitu BiH.

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine istakao je da je otkrivanje takvih bitnih podataka ugrožavanje rada sigurnosnih agencija u Bosni i Hercegovini i da će se ispitati odgovorna osoba koja je te informacije dostavila pojedinim medijima. Ahmetović je zatražio i od Tužilaštva naše države da pokrene istragu radi utvrđivanja svih okolnosti koje se odnose na neovlašteno objavljivanje pomenutih brojeva telefona. Ovo doprinosi ugrožavanju istrage koje SIPA sprovodi već godinama, istakao je ministar Ahmetović

Naime, broj od oko 5.000 osoba nije konačan jer su prisluškivanja trajala preko 3 godine. Svi brojevi koji su prisluškivani imali su sudski nalog i nije ništa urađeno protiv Zakona ove države istakao je i Mirko Okolić predsjedavajući dosadašnje Komisije za nadzor nad radom sigurnosne agencije.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x