Sigurnost na području TK zadovoljavajuća

3 432

Vlada Tuzlanskog kantona na današnjoj je sjednici prihvatila Informaciju o stanju sigurnosti na području TK za period januar – juni 2013. godine.

pulukavac

Prema informaciji na području Kantona evidentirano je manje krivičnih djela za 1,17%  u odnosu na isti period prošle godine. Intenzivirane su preventivne i represivne mjere i aktivnosti na suzbijanju, sprječavanju i  otkrivanju svih oblika kriminaliteta, a posebno u oblasti imovinskih delikata, borbe protiv narkomanije, maloljetničke delikvencije, privrednog  i drugih oblika organizovanog kriminala.

Također se navodi da je pri analizi složenijih i težih oblika krivičnih djela uočeno smanjenje broja  teških krađa, krivotvorenja isprava, izazivanja opće opasnosti, nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija, neovlaštene  proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga,  teških tjelesnih ozljeda, pokušaja ubistva, silovanja dok je uočeno povećanje broja razbojništva.

U periodu  januar- juni 2013. godine ostvaren je procenat otkrivenosti krivičnih djela prijavljenih po nepoznatom učiniocu u iznosu od 35,57% i  procenat ukupne rasvijetl jenosti krivičnih djela od 54, 32%.

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
sada

do duse ima i hefa nije niko nikog izbo i ubio!

aaa

nesto najsmjesnije sto procitah danas hahah

NUKA

Pismena vjezba za cetvrti razred.

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x