Saopštenje za javnost Udruženja nastavnika i profesora predmetne nastave TK

Foto: ZacLab
9 725

Udruženje nastavnika i profesora predmetne nastave TK u potpunosti podrzava odluke Samostalnog sindikata osnovnog odgoja i obrazovanja TK kao i odluke Samostalnog sindikata srednjeg i visokog obrazovanja nauke i kulture, vezano za pocetak generalnog štrajka u svim osnovnim i srednjim školama TK, 5 marta 2012 godine.

Foto: ZacLab

Ovim putem želimo da ukažemo javnosti, našoj dragoj djeci i roditeljima na težak materijalni položaj nastavnika i profesora i svih radnika u obrazovanju. Obrazovanje kao ključni segment svakog društva je dovedeno na najniži mogući nivo, prosvjetni radnici pokušavaju se prikazati u najgorem izdanju, uskraćuje im se pravo na rad, život i egzistenciju, a sto je najgore atakuje se na njihovo dostojanstvo. Javnost treba da zna da plate prosvjetnim radnicima kasne dva mjeseca, da im naknada za prevoz na posao nije isplaćena već četvrti mjesec iako se zna da većina prosvjetnih radnika putuje i po 100km do svog radnog mjesta, a pored toga i isplata toplog obroka je dovedena u pitanje.

Obrazovanje kao ključni segment svake zdrave države bi trebao biti prioritet, a ne smetnja. Obrazovanje nije potrošačko mada se to pokušava prikazati u javnosti, obrazovanje proizvodi ljude koji će kasnije svojim radom pridonijeti boljitku ove države .

Ne zaboravite svoje učitelje, nastavnike, profesore koji su u vas utkali svoju ljubav, znanje i dobrotu. Sjetite ih se u ovim teskim vremenima i podržite njihovu borbu i pomozite im da sačuvaju dostojanstvo.

Udruženje nastavnika i profesora predmetne nastave TK

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
9 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Ludi NavijaČ

Ali ako je Štrajk u cijelom Kantonu kako onda idu Gimnazija i Ekonomska Skola u Lukavcu…Sutra nastava u ove dvije skole nece biti obustavljena?? Molim SL da mi odg. Hvala

zazara

uz poštovanje prosvetara i njihovog rada…nije mi jasno ko to putuje preko 100km -piše većina-ako ima toliko obrazovane omladine u svakom mjestu i svakog profila a ne zaposlene.Koji je to deficitaran kadar da se zna izabrati zanimanje a ne sjediti ne zaposlen i da društvo plaća prevoz preko 100km,to je dodatak na odvojeni život kao parlamentarci

emir 22

trebalo bi da ih bude sramota rade 3 sata dnevno i još se bune što im kasni plata, zaono što urade treba da se ućute.nek se zapitaju kako je onima koji nisu dobili platu po godinu dana i više a to da putuju po 100 km do posla ne bi bilo da ih nisu naprimali po školama pa ih ima viška i ne mogu svi da imaju punu normu.roditelji treba da budu pametni pa da ne puštaju da djeci uzimaju posle od raspusta da bi nadoknadili ono što izgube sa ovimštrajkom koji se ne tiče djece uopšte..

Soe

Nece nista da kazu kako primaju placu cetri mjeseca bez veze. Ima raje koja bi radila za njihove niske place????

majkaca

@ Zazara : i ja sam prosvjetni radnik i putujem svaki dan preko 80 km na posao i nazad,zivim u Lukavcu a prodjem pola Bosne da bi radila i zaradila za zivot i onda me neki papak koji se ne zna ni potpisati kako treba da izvines hrda i smanjuje mi platu,ukida topli obrok,ne isplacujeprevoz itd itd…Kada je usvojen budzet za 2012 godinu receno je da se smanjuju plate BUDZETSKIM KORISNICIMA,na kraju je doslo do toga da se smanjuju samo prosvjeti,a doticni na odredjenim funkcijama koji imaju plate i preko 2 ili 3 hiljade,sta je s njima,cijeg su oni to BUDZETA korisnici ?????????

steam

dokle se ne ide u skolu!!!! molim odgovor

zazara

majkaca-o tako velikoj udaljenosti radnog mjesta,mislimo vjerovatno isto a šutimo ili govorimo svako na svoj način .srećno ti bilo pa imala posao u svom gradu

BaRc4

aa znal tko kada pocinje skola? unaprijed hvala

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x