Saopćenje Vlade TK u vezi sa današnjom Odlukom Senata Univerziteta u Tuzli

1 386

vladatkU povodu Odluke Senata Univerziteta u Tuzli da prekine nastavu na svim fakultetima/Akademiji Unvierziteta u Tuzli u akademskoj 2009/2010. godini Vlada Tuzlanskog kantona saopćava:

„Iznenađeni smo radikalnom Odlukom koju je Senat Univerziteta u Tuzli donio na vanrednoj sjednici održanoj danas, a o čemu je Vlada Tuzlanskog kantona obaviještena danas u poslijepodnevnim satima.

Kolegij Vlade Tuzlanskog kantona je u ponedjeljak 5.10.2009. godine razmatrao Prijedlog Statuta Univerziteta u Tuzli. Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta i Ministarstvo finansija su dala Mišljenja da još uvijek postoji manji broj neusaglašenih članova u Prijedlogu Statuta.

Kolegij Vlade je zaključio da je neophodno da se u dodatnim razgovorima usaglase stavovi Ministarstava i Univerziteta u Tuzli kako bi  nakon toga Usaglašen Prijedlog Statuta bio upućen Vladi Tuzlanskog kantona na izjašnjavanje, a što je i uobičajena praksa u radu Vlade.

Očekujemo od rukovodstva Univerziteta da nastavi razgovore sa resornim Ministarstvom u cilju usaglašavanja Prijedloga Statuta Univerziteta u Tuzli.

Radikalni potezi kao što je prekid nastave su neprihvatljivi kao i donošenje Odluke sa bezuslovnim zahtjevima i isključenjem svake mogućnosti za nastavak razgovora, kao što je to učinio Senat Univerziteta u Tuzli.

Nastavak razgovora je obaveza svih koji su uključeni u ovaj proces imajući prvenstveno u vidu da je to u interesu studenata Univerziteta u Tuzli.“

(SodaLIVE.ba/Vlada TK)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
lukavac

PODRZITE STUDENTE NA UNIVERZITETU U TUZLI U PONEDJELJEK (12.10) U 10 SATI! PROTEST KRECE ISPRED PMF-A!
Donesena je odluka da studenti moraju placati odredjenu svotu novca svakim novim izlazenjem na ispit, da vandredni studenti moraju imati prosjek iznad 8.0 da bi presli u redovne studente, 5 fakulteta nije dobilo bezuslovan prelazak iako je odobren na 7 drugih fakulteta, ZASTO?
Danas je to zadesilo njih, sutra ce zadesiti nekoga drugog OSIM AKO NE DIGNEMO GLAS PROTIV TOGA!
Ponedjeljak u 10 sati ispred PMF-a! Vidimo se!
Ponedjeljak

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x