Sajo, legendo: Safet Sušić odbio pet miliona maraka tešku ponudu Bešiktaša!

5 560

Turski fudbalski velikan Bešiktaš želio je na svoju klupu u junu ove godine dovesti Safeta Sušića, no selektor fudbalske reprezentacije BiH odbio je tada izuzetno izdašnu ponudu turskog kluba.

safet-susic

Piše: Bojan Selesković

Kako saznaje Reprezentacija.ba portal Bešiktaš je Papetu želio ponuditi dvogodišnji ugovor vrijedan pet miliona maraka, no posrednici koji su dobili zadatak da kontaktiraju Sušića, od našeg selektora dobili su crveno svjetlo.

Naime, legendari Pape poručio je kako mu izuzetno laska ponuda Bešiktaša, ali da je skoncentrisan isključivo na obaveze u fudbalskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine i da mu je tadašnji jedini cilj bio plasman sa Zmajevima na Svjetsko prvenstvo, te da uopšte ne želi pregovarati o odlasku sa klupe Zmajeva.

Bešiktaš se potom okrenuo Slavenu Biliću, te napravio dobar potez, obzirom da su trenutno četvrtoplasiana momčad turske Superlige.

Podsjećamo, Safet Sušić ima najmanju platu od svih europskih selektora, no izuzetno primamljiva ponuda Bešiktaša nije ga ponukala da napusti klubu Zmajeva, iako je u tom trenutku plasman Bosne i Hercegovine na Svjetsko prvenstvo još uvijek bio upitan.

 

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
soko

UBIJEĐEN SAM DA MENTALITET I OZBILJNOST NAMA NAJDRAŽEG SAFETA SUŠIĆA BAR MI STARIJI KOJI POZNAJEMO SAJU (PAPETA)JA BAR ZNAM DA LIČNO NJEMU PARE NEČINE SVE ON ČOVJEK JE TOLIKO OZBILJAN DA SAM GA NAJVIŠE NASMIJANA VIDIO SADA KAKO JE SELEKTOR BIH.ZNAM SAJU U NJEGOVA MLADA VREMENA KADA MU NIJE BILO PREPREKE I KADA JE POSTIZAO GOLOVE NISAM GA VIDIO PRETJERANO RADOSNA NITI SE JE IKADA ŽESTOKO VESELIO ZNAM KADA JE TRENER MILJAN MILJANIĆ SLAO AVION PRAZAN PO SAFETA KADA MU JE ZATREBAO.ALI SAJO JE I TADA DAO GOL I OPET NIJE BIO PRETJERANO RADOSTAN SAMO JESTE PRIPRIJETIO MILJANJIĆU I REKAO MU OVO JE SAFET. A DA GA DANAS NEKO UZME SA KLUPE REPREZENTACIJE BIH A POGOTOVO KADA JE NA DOMAKU OSTVARENJA SVOG ZACRTANOG CILJA JA VJERUJEM DA TOG NOVCA NEMA KOJI BI SAJU PRIVUKAO JER REKAO SAM ZA SAJU PARE NE ČINE SVE I NAŠ SAJO IMA SVOJ KARAKTER KOJI NEBI DAO NI ZA KAKVE PARE SVIJETA A KAMOLI NEKI KLUB.BRAVO SAJO .BLAGO MATERI KOJA TE RODI I BLAGO NAMA KOJI TEBE IMAMO ŽIVIO NAM BAR JOŠ 100 GODINA NEKA TI DRAGI ALAH DA ZDRAVLJA MALO I ODMENE.

Balkanka

Gospodin co’jk.

Pitam

Zar Sajo nebi mogao biti trener BiH na prvenstvu a i trener Besiktasa kad krene sezona…
Sta mu fali…

ostali

Malo mu !!!

KUNG FU CE

Daće oni njemu poslije svjetskog prvenstva 10 miliona,zna on šta radi.

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x