Revolt: Koalicija SDA-SDP izdaja onih što su glasali za promjene

3 1.134

U povodu dogovora o formiranju koalicije na svim nivoima koji je jučer postignut između lidera Socijaldemokratske partije i Stranke demokratske akcije, Omladinski pokret Revolt odlučio je da se obrati javnosti.

Iz pokreta Revolt kažu da je Socijaldemokratska partija BiH tokom predizborne kampanje najsnažnije zagovarala promjene, obračun s kriminalom, korupcijom i ostalim negativnim tekovinama četverogodišnje vlasti vladajuće petorke na čijem čelu je u Federaciji bila Stranka demokratske akcije.

Posljedica ogromnog nezadovoljstva građana radom aktuelne vlasti je masovan izlazak na izbore 3. oktobra i glasanje u velikom broju za opozicione stranke, uključujući i najjaču među njima – SDP, koji je dobio najveći broj glasova.

Kažu iz Revolta da je Zlatko Lagumdžija u ego-tripu i pohotnoj borbi za najviše funkcije u izvršnoj vlasti zaboravio na poruke koje je SDP upućivao tokom predizborne kampanje, pa naglašavaju da su dužni podsjetiti da su brojni dužnosnici SDP-a prije i nakon samih izbora obećavali da neće ići u koaliciju sa SDA.

Eventualni ulazak u koaliciju sa Strankom demokratske akcije predstavlja, koliko god lideri SDP-a i SDA poricali, konačno stvaranje trećeg nacionalnog bloka u Bosni i Hercegovini, koji zemlju vodi u nove blokade.

Umjesto partnerske saradnje s političkim strankama koje nisu bile dio vladajuće petorke te dijaloga sa strankama koje su dobile većinsku podršku srpskog i hrvatskog naroda, SDP radije ulazi u svebošnjačku koaliciju pravdajući potrebom “probosanske platforme” pred dolazeće razgovore o ustavnim reformama u kojima će nacionalni čobani ukrstiti svoje motke pod parolom “sve ili ništa”, na kraju kojih će građani ponovo dobiti – ništa.

Građane ove zemlje zanimaju konkretne promjene koje će značiti bolji život, a nemaju mnogo veze s ustavnim reformama i nacionalnim prepucavanjima.

Najveći broj reformi moguće je provesti na federalnom i kantonalnom nivou, na kojem je SDA s dosadašnjim partnerima ostvarila rezultate prema kojima smo najsiromašniji, najnezaposleniji, najkorumpiraniji.

Dogovorena koalicija znači izdaju svih građana koji su glasali protiv nacionalnih torova, za promjene i bolji život, saopćeno je iz Omladinskog pokreta Revolt.

(Revolt)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Daj uho svakome, malo kome glas

Sta nam ova koalicija dokazuje? Dokazuje da izmedju politicara nema razlika. Prije izbora su me ovdje napadali neki vatreni SDP-ovci kada sam psovao sve politicare odreda i SDP i SDA i sve ostale, i eto sada, dokaz da su svi isti i da imaju samo jedan cilj, a to je na vlast. Svim mogucim sredstvima. Ne zbog promjena i zelje za boljim zivotom gradjana BiH, vec samo radi toga da za sebe steknu poziciju moci, i ostalo sto ide uz to ( novac, privilegije,…) Meni je iskreno zao onih djedova sa zelenim zastavama i onih sa ruzama takodje, koji su se gurali na skupovima i koji su gledali u te probisvjete i lopove sa nekim divljenjem i obozavanjem.
Ovi bi usli u koaliciju i sa crnim djavolom, samo da budu na vrhu…

ZA Harisa

A šta se drugo moglo i očekivati ?
Pa samo su Bošnjaci razjedinjeni u više stranaka , i samo oni propagiraju istinsku Lijevicu .
HDZ -eovi se ujedinili ,SNSD i SDS idu zajedno , pa šta ostaje Bošnjacima u SDP i SDA da rade , kad već birači nisu prepoznali politiku centra SZ BiH .
Ovdje su mnogi likovali što je Silajdžić sišao sa političke scene -ko biva biće bolje .Vidi se , sad je politička slika ,poslije izbora ,radikalnija nego pije izbora .

Daj uho svakome, malo kome glas

Brate, iz ove situacije ja ne vidim izlaz. Lagumdzija i Tihic su maheri prefarbani svim mogucim bojama. Da nisu politicari prodavali bi cigle po Sarajevu. To su ti ljudi cija je zivotna profesija balansiranje izmedju faktora koji potencijalno mogu biti njima od koristi, a uzajamo se ne podnose. Oni su uvijek tu u sredini, uzimajuci od svega samo ono sto im treba i zatrpavajuci zrtve te njihove politike koji su u svemu tome za njih samo kolateralna steta. U ratu su postojali profiteri koji su suradjivali i sa jednom i sa drugom stranom, za svoju korist. Rat je gotov, ali na politickoj sceni stanje je haoticno bas kao i ’92. Lagumdzija i Tihic su sada ti profiteri koji koriste svu tu guzvu i ubiru plodove. Ko god da pobijedi na izborima, oni nikada nisu u gubitku.

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x