Reagovanje na saopćenje Vlade TK

5 502

U povodu odluke Vlade TK da raspusti Skupštinu Turističke zajednice TK, danas smo dobili reagovanje direktora Turističke zajednice na navedenu odluku.

Almazaga Ćatović

Vlada Tuzlanskog kantona u svom saopćenju od 19. juna 2011. godine obavijestila je javnost o navodnom raspuštanju Skupštine Turističke zajednice Tuzlanskog kantona. Ovaj presedan pokazao je svu bahatost članova Vlade koji su bez prethodnog konsultiranja zakonskih odredbi i propisa koji regulišu ovu oblast, prekršili Zakon o turističkim zajednicama, te lažno informirali javnost da ova institucija više ne funkcionira.
Podsjećamo javnost da je potpuno izvan ingerencija Vlade Tuzlanskog kantona postavljanje ili raspuštanje Skupštine Turističke zajednice. Turističku zajednicu oformila je Skupština koju su osnovali i čine predstavnici poslovnih društava koja imaju interes da takva zajednica postoji. Oni plaćaju članarinu i imaju pravo da Skupštinom upravljaju. Skupština postavlja direktora Turističke zajednice, dakle njeni članovi koji imaju direktni interes da Turistička zajednica dobro funkcionira.

Prema zakonu, nadležnosti upravljanja, kontrole poslovanja i druge odgovornosti kantonalnih turističkih zajednicama nije u rukama Vlade kantona, već je to u nadležnosti Federalne Turističke zajednice i Federalnog ministarstva turizma. U svom saopćenju Vlada Tuzlanskog kantona navodno želi da zaštiti zakon, a sama ga krši, pokušavajući da čak i turizam stavi pod šapu politike.

Obavještavamo javnost da ne nasjeda na nepromišljene izjave i saopćenja Vlade Tuzlanskog kantona. Umjesto da je Vlada razmotrila mogućnost kako da se provodi kvalitetna promocija, u čemu Turistička zajednica Tuzlanskog kantona prednjači u Federaciji. Dobitnici smo niza priznanja, kao što je zlatna turistička ruža, koja je potvrdila da smo najbolji promotori turizma u BiH. Malo je institucija sa ove Regije koje prednjače u odnosu na ostatak BiH, a Vlada Tuzlanskog kantona bi da ukida baš ono što je dobro. To nije dobra poruka javnosti. Treba kreativno djelovati, a ne destrruktivno.

U skladu sa Zakonom o informisanju, a s obzirom da ste jučer prenijeli saopćenje Vlade Tuzlanskog kantona, molim Vas da objavite ovaj tekst bez skraćivanja i bilo kakvih izmjena.
Srdačno

Dr. Almazaga Ćatović
Direktor Turističke zajednice Tuzlanskog kantona

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Za Harisa

” Vlada Tuzlanskog kantona bi da ukida baš ono što je dobro ” – kaže Doktor Turizma iz Puračića .
U pravu je – dole Vlada.

padobranac

e moj onaj ti halmazaga.
dzaba doktorat osta ti brez posla. ajba kazu mogla bi sljiva rodit ove godine.

brazoo

nek su je raspustili.dosta je i ovog * brunde vise.

provincijalac

E moj Almazaga , shto ti neko smjesti radi tvojih gluposti , kada se napijes …

BiK

Koji je to idiot..Još stavio titulu ispred..Bolje da si napisao alkos,drkadžija,itd.Emoja Bosno kuda ideš

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x