Razmatranje Akcionog plana za mlade na području TK

0 475

mladiRazmatranje Akcionog plana za mlade na području Tuzlanskog kantona, tema je okruglog stola koji će se u ponedjeljak 14.09.2009. godine sa početkom u 14:00 sati održati u Sali za sastanke Vlade Tuzlanskog kantona (zgrada Soda – So, prvi sprat).

Organizator okruglog stola je Savjet za nevladin sektor i pitanja mladih Vlade Tuzlanskog kantona, a osim članova Savjeta okruglom stolu će prisustvovati i predstavnici općinskih komisija za mlade sa područja Tuzlanskog kantona, Komisija za obrazovanje, kulturu, sport i mlade Skupštine Tuzlanskog kantona, Sabina Husić i Salko Zildžić, zastupnici u Skupštini TK, predstavnici nevladinih organizacija, GTZ Tuzla, HUG Zemlja djece, Inicijativa 21, predstavnici Unije studenata Univerziteta u Tuzli i dr.

U Akcionom planu za mlade na području Tuzlanskog kantona analizirani su stanje i potrebe mladh na području TK, te su predviđene i određene aktivnosti i date smjernice daljeg djelovanja, prvenstveno kada su u pitanju obrazovanje, zapošljavanje, stambena problematika, poduzetništvo, zdravstvena skrb i dr.

(SodaLIVE.ba/Tuzlarije)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x