Rasvijetljena smrt beba iz Lukavca i Doboja

6 19.487

Profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu Branimir Nestorović je rasvijetlio smrt beba iz Lukavca iz Doboja, umrlih 2010 i 2011 godine. Da podsjetimo, tužilaštva u Doboju i Tuzli su negirala svaku uzročno-posljedičnu vezu između njihove smrti i vakcina koju su primile.

Profesor Nestrović, dječiji ljekar za bolesti pluća, načelnik odjeljenja za pulmologiju na Univerzitetskoj dječijoj klinici u Tiršovoj, je na molbu Udruženja roditelja teško bolesne djece u BiH, dao odgovor na pitanje da li se problemi sa plućima i disanjem kod ove dvije bebe mogu smatrati postvakcinacijskim komplikacijama ili ne.

Beba B.D. iz okoline Doboja,  star  dva mjeseca,   je umro dvanaest  sati po prijemu DTPr i HIB vakcine isti dan. Majka ga je nahranila u ponoć. Rano sljedećeg jutra su ga pronašli mrtvog, a da nije čak ni plakao nakon vakcinacije. Rečeno je  da je B.D. umro prirodnom smrću, od ugušenja, kao posljedica atipične upale pluća. Donji djelovi bebinih pluća su bili gušćeg sastava, sa srednjom količinom tamno crvene krvi, a na pritisak dišnih puteva je izlazila ružičasta pjena. Na mozgu, srcu , jetri i uzorcima tkiva  je takođe bilo izraženih  promjena. Prof. Nestorović smatra da većinu reakcija može izazvati  pad elemenata krvi ( medicinski “trombocitopenija“) koja dovodi do unutrašnjih krvarenja. Inače, trombocitopenija se nalazi na američkoj listi “ Table of reportable events“ koja sadrži popis onih bolesti za koje su američki pedijatri zakonom obavezani da  prijavljuju američkom ministarstvu zdravstva.

Beba E.B., iz Lukavca, stara šest mjeseci,  je umrla osam sati po prijemu DTPr i HIB vakcine isti dan. Pred smrt joj je iz nosa curila tamno smeđa skoro crna krv, gusta kao toz od kafe, ruke i noge su joj bile mlitave a glavica polegala prema dole. Nakon nekoliko minuta je prestala disati. Prvo je rečeno da je E.B. umrla od SIDS-a, novorođenačke smrti bez objašnjenja, a kasnije da je uzrok smrti smanjen dotok krvi u moždano stablo uzrokovan samo- okretanjem bebe sa leđa na stomak.  Profesor Nestorović smatra da je beba koja je dobila DTPr i HiB vakcinu  imala mlitavost koja je u medicinskoj literaturi  prethodno već opisana kao neželjeno djestvo komponente velikog kašlja u vakcini. U zvaničnim podacima o prijavama post vakcinacijskih komplikacija Američke agencije za kontrolu lijekova Food and Drug Administration  su kao neželjena dejstva   i Act Hib vakcine opisani mlitavost, grčevi cijelog tijela, kao i poremećaji disanja u pojedine djece.  FDA   ima najkvalitetniju bazu podataka u svijetu  koja se sastoji od preko 56 000 registrovanih prijava post vakcinacijskih komplikacija.

Treća beba, preživjeli  M.B. iz okoline Lukavca, star dva mjeseca,  je prvu noć nakon vakcinacije preplakao, zatim je prestao jesti, neprestano je palacao jezikom,  oči su mu bile kao u mrtve ribe a treće jutro mu se pojavila krv u urinu,   počeo je da se guši, i u situaciji opasnosti po život  je 13 dana bio priključen na aparate za disanje.  Za bebu  M.B. je rečeno da je u pitanju bronhijalna astma i veliki kašalj. Prof. Nestorović  kaže da je u  trećem slučaju sindrom neprekidnog plača i razdražljivosti  takođe već opisan kao neželjeno dejstvo obje vakcine (ACTHiB i Infanrixa) i  smatra da se sva tri slučaja potpuno uklapaju u profil neželjenih djestava vakcina jer su slične reakcije dokumentovane u literaturi.

Udruženje vjeruje da su ovakvo znanje posjedovali  i sudski vještaci koji su vještačili  u istrazi, ali da im je nedostajalo ljekarske etike i lične hrabrosti da ovu istinu iznesu u javnost.

Sve tri  bebe  su primile po dvije vakcine od dva različita proizvođača isti dan (medicinski “ko-administracija“). Radi se o DTPr vakcini Infanrix IPV i HIB vakcini ActHIB.  Ni jedan od ova dva proizvođača ne posjeduje uvjerljive dokaze da  ko-administracija  4+1 antigen  iz dvije vakcine  nije rizična  po zdravlje beba.

Po informaciji Predstavništva kompanije Glaxo Smith Kline u  Sarajevu, proizvođač korištene DTPr vakcine  Infanrix IPV se  poziva na istraživanje Schmitt i drugi iz 1997, koji  po mišljenju dr. Paula G. Kinga kao dokaz nije ubjedljiv jer ne zadovoljava osnovne metodološke kriterije u medicinskom istraživanju. Naime,  ovo ispitivanje nema ni zasebnu DTPr  grupu ni zasebnu HIB grupu, kao ni  placebo grupu, koje su u ovakvom istraživanju obavezne. Zatim,  ne zna se da li je sastav DTPr vakcine iz 1997 isti kao i vakcine iz 2010, za što postoji mala vjerovatnoća jer se sastav vakcine često mijenja, a nije navedeno ni da li se radi o Infanrix vakcini sa ili bez konzervansa , i kojeg , što je takođe vrlo bitno.  Rok za praćenje post vakcinacijskih komplikacija je prekratak jer ne obuhvata komplikacije koje potpadaju pod  tzv.   tiho  pražnjenje centralnog nervnog sistema i  koje se javljaju puno kasnije nakon prijema vakcine. Osim toga, ispitivani uzorak je premali.  U istraživanje su  bile uključene  tri  grupe beba uzrasta od 12-16 nedelja od kojih samo jedna grupa od 216 beba odgovara  Infanrix IPV- ActHIB kombinaciji koja se odnosi na slučajeve iz BiH. Pri tom se ne zna ni da li broj od 216 beba uopšte  tačan jer je iz istraživanja odstranjeno 166 beba iz sve tri grupe a nije navedeno  koliko iz svake od njih.   Sanofi Avetis, proizvođač ActHIB vakcine, nije ni odgovorio na postavljeni upit.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Iraq

Nekoliko jednostavnih činjenica za ljude da provjere:

Japan je prestao cijepiti bebe i njihova SIDS stopa (Sudden infant death syndrome – sindrom iznenadne smrti djeteta )pala je na gotovo na nulu. SIDS u Australiji, uglavnom se događa u 2, 4 i 6 mjesecu – slučajnost – mislim da ne, neka će smrti zasigurno biti od cijepljenja!

SAD isplaćuje milijarde za naknadu za ozljede od cjepiva. Zašto liječnici niječu da se to događa –zar se plaše tužbe?

Apsolutno nema znanstvenih dokaza da je podignuta razina antitijela jednaka imunitetu. Očigledno liječnici žele znanstveni dokaz reakcija, ali ne postoji znanstveni dokaz da podignuta razina antitijela daje imunitet. Tu je dokaz da ne daje , kada se većina slučajeva hripavca događa kod cijepljenih kao i kod ove trenutne epidemije.

Mladi roditelji trebate dobro razmisliti o vakcinaciji.

http://matrixworld-hr.com/2012/02/19/kako-se-osjeca-majka-kad-njeno-dijete-umre-od-cjepiva-a-sve-sto-cuje-od-doktora-vlade-i-medija-je-da-su-cjepiva-sigurna-i-ucinkovita/

beep

U zadnje vrijeme se sve više piše o vakcinama kao nečemu štetnom i opasnom po ljudsko zdravlje,a hajd budi danas pametan i ne odvedi svoje dijete na vakcinisanje,da mu šta kasnije bude sam bi sebi presudio,a evo sad ovi slučajevi gdje je i medicina dokazala da su simptomi kod svih beba povezani sa vakcinacijom.Isti slučaj je i sa kemoterapijom i zračenje,ovamo nam pričaju da je zračenje opasno za čovjeka,a kad obolimo podvrgajaju nas otrovima i zrače naša tijela,kao da bi nas izliječili a ustvari tako se zarađuju ogromne pare,kemoterapija se daje u ciklusima a jedan ciklus košta po nekoliko hiljada KM.U susjedstvu imam osobu koja je odbila ove “njihove” terapije i nakon pet godina i dalje je živ,dok druga osoba sa istom dijagnozom,koja je bila operisana i podvrgnuta silnim otrovima,umire u nesnosnim bolovima prije dvije godine(u isto vrijeme im je dijagnosticiran karcinom pluća??).Možda ovo sve izgleda kao teorija zavjere ali toliko je dokaza koji upravo dokazuju da se nešto iza brda valja,i da iza svega stoje razni svjetski moćnici i njihovi lobiji;ako nekoga interesuje može pogledati sledeći link o štetnosti vakcinacije http://www.ivonazivkovic.net/UZASI-VAKCINACIJE.html

Ja

Djeca od gospodina *** se vakcinisu u Austriji ili Njemackoj, pa sad gledajte jeli sigurno odvesti djecu na vakcinaciju u dom zdravlja Lukavac

kleopatra

Iz kog razloga vakcinisu bebe kad ne znaju ni sta im daju? A kamoli kakve ce biti posljedice!? U ovim slucajevima fatalne! Sta god da kazu javno povodom tih nesretnih slucajeva niko nikad nece vratiti te neduzne bebice u zivot ili umanjiti bol roditeljima i njihovim bliznjim!

sam hud

Meni je vrlo, vrlo žao ovih mladih života, a kod nas u Bosni može proći sve bez ikakve kontrole, a da i ovo kažem moje dijete se takođe vakcinisalo, i ja sam vidjeo da med. sestra i ne dade vakcinu, već samo upisa u knjižicu i mi kući. Idući kući sam razmišljam nije nešto uredu i neće niko da odgovara za ovu djecu,a ministarstvo dravlja BiH je odgovorno za ovakvo stanje, a ne radnici DZ.

?????

Ovakav odgovor može se naći na internetu. RASVIJETLJENA SMRT. Jel ovo novinarski trik kao u EKSPRESU (Halid Bešlić za osmi mart pjeva na mjesecu – a u tekstu Halid Bešlić bi volio da za osmi mart pjeva na mjesecu)

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x