Raspisali konkurs, a radnici već rade

6 576

Uprava za indirektno oporezivanje raspisala je konkurs za prijem 123 radnika.

uioKako pojašnjavaju u UIO, konkurs je raspisan za radnike koji već rade u Upravi i koji su ranije zaposleni, ali koji zbog nepostojanja pravilnika o unutrašnjoj organizaciji UIO nisu uspjeli riješiti svoj radno-pravni status.

“Nakon što je Uprava za indirektno oporezivanje BiH dobila novi Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji, stvoreni su uslovi za rješavanje statusa radnika koji već odavno rade u Upravi”, naveli su u UIO, pišu Nezavisne novine.

Naime, UIO je dosad radila po Pravilniku o unutrašnjoj organizaciji UIO iz 2004. godine, a u međuvremenu je uspostavila nove organizacione jedinice, poput Odsjeka za evropske integracije, Odsjeka za zaštitu intelektualnog vlasništva, Posebne jedince za analizu i upravljanje rizikom, a dodijeljene su joj i druge obaveze, poput održavanja svih graničnih prelaza.

Konkursom je radnicima ponuđena plata od 998 do 1.117 KM, a u stalni radni odnos bit će primljeni prevodioci, psiholozi, stručni saradnici i viši stručni saradnici koji već rade u regionalnim centrima UIO u Banjaluci, Tuzli, Sarajevu i Mostaru.

Prema novom Pravilniku o unutrašnjoj organizaciji, sistematizovano je ukupno 2.690 radnih mjesta za državne službenike i zaposlenike.

Kako kažu u UIO, upravo je nedostatak ovog pravilnika bio i glavni razlog zbog čega su u 2011. godini od strane Kancelarije za reviziju institucija BiH dobili mišljenje s rezervom za poslovanje u toj godini.

(SodaLIVE.ba/Nezavisne novine)
0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Other

Nista to nije novo kod nas u BH.

Limena

Da li ste ikad čuli za INTERNI konkurs??

Pravnik

Mjesta u drzavnoj upravi popunjavaju se prvo internim oglasom unutar date ustanove.Ako se na taj nacin ne popune radna mjesta,pristupa se eksternom premjestanju to jest rasporedjivanju radnika iz drugih ograna drzavne uprave koji su obavljali slicne poslove.Kao zadnja mogucnost odredjuje se popunjavanje radnih mjesta putem prijema kandidata u radni odnos na osnovu javnog oglasa.Eh eto to kaze radno pravo BiH,tako da u ovom slucaju je nazalost sve regularno.

bubamara

pa zna svako za interni konkurs nije niko toliko glup ali toliko ljudi da bude primljeno na internom konkursu providno a ti limena i ti prtavnik nemojte da serete ionako ste sigurno od nekokg guzonje djeca nekog guzonje koji obavlja po 4 funkcije u opcini

Kemo

Kakav bolan interni konkurs, radi se o JAVNOM oglasu koji provodi Agencija za drzavnu sluzbu BiH. Ne moze se ljudima koji vec rade dodijeliti status drzavnog sluzbenika bez eksternog (javnog) konkursa.

Limena

Ti “Insektu” (BuDvašvabo),nisam znala da si ti od vidovite sorte e mogla bi se i zaposlit INTERNO kao proročnica..žalim tata mi nije guzonja, jednostavno imam mozga..lijep pozdrav

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x