Raseljenim licima 77.412 KM za ogrjev

0 574

Ugovore o donaciji finansijskih sredstava za nabavku ogrjeva danas je sa predstavnicima Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak potpisala prva grupa korisnika ovog vida pomoći.

Potpis_01

Radi se o realizaciji projekta Programa finansiranja troškova nabavke ogrjeva za raseljena lica u kolektivnim smještajima i najugroženije raseljene porodice u individualnom smještaju, za što su Ministarstvo i Vlada Tuzlanskog kantona ove godine u budžetu osigurali 77.412,00 KM.

„Za razliku od ranijih godina sredstva mogu koristiti samo raseljene osobe čiji ukupni mjesečni prihod po članu domaćinstva ne prelazi 14% prosječne plate u Tuzlanskom kantonu iz prethodne godine, čime smo htjeli da ovu vrstu pomoći dodijelimo samo najugroženijim porodicama“, istakao je ministar za rad, socijalnu politiku i povratak Emir Hujdurović.

Ovogodišnjim projektom bit će obuhvaćeno ukupno 311 porodica od čega su 254 porodice smještene u kolektivnim centrima na području našeg kantona a 57 porodica se nalaze u individualnom smještaju. Za nabavku ogrjeva ove godine svaka od porodica u individualnom smještaju će dobiti po 238 KM, a porodice smještene u kolektivnim centrima dobit će od 242,00 do 262,00 KM.

 

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x