„Prvo radno iskustvo 2013.“: Do sada potpisani ugovori sa 60 poslodavaca

0 674

Realizacija Programa „Prvo radno iskustvo 2013.“ teče planiranom dinamikom.

Federalni zavod za zapošljavanje je 18.12.2013. godine objavio Javni poziv za učešće u Programu jačanja konkurentnosti na tržištu rada – Prvo radno iskustvo 2013, čime je omogućeno da oko 2.400 osoba sa evidencije nezaposlenih u Federaciji BiH steknu prvo radno iskustvo.

Naime, nakon provjere prijava više od 1.600 poslodavaca započela je faza potpisivanja ugovora sa poslodavcima koji su zadovoljili kriterije utvrđene Programom (redovno izmiruju obaveze po osnovu poreza i doprinosa, nisu evidentirani zbog rada „na crno“, izmirili su obaveze po ranijim programima Federalnog zavoda ili kantonalnih službi za zapošljavanje), i to po redoslijedu prijave te u okviru sredstava opredijeljenih po kantonima. Do sada su potpisani ugovori sa 60 poslodavaca iz Tuzlanskog, Posavskog, Hercegovačko-neretvanskog i Kantona Sarajevo.

Federalni zavod za zapošljavanje će na svojoj web stranici objavljivati, po kantonima, spiskove poslodavaca s kojima će se zaključiti navedeni ugovori. Spiskovi će biti ažurirani u skladu sa dinamikom potpisivanja ugovora, čime će javnost imati kompletan uvid u realizaciju Programa.

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x