Prvi konvoj hadžija krenuo iz Tuzle put Mekke i Medine

2 1.155

Ispred džamije Princa Abdullaha u Tuzli u utorak u 11 sati krenuo je prvi konvoj hadžija koji put Mekke i Medine iz Bosne i Hercegovine putuju autobusom. U ovom konvoju putuju hadžije sa prostora tuzlanskog, banjalučkog, bihaćkog i zeničkog muftijstva.

Jutros u šest sati iz baze Centrotransa u Sarajevu je krenuo autobus broj 1 koji se priključio konvoju iz Tuzle. Ovaj autobus stranica zulhulejfa.ba pratit će putem GPS-a sve vrijeme putovanja.

U okviru plana putovanja, hadžije bi do srijede trebale proći kroz Srbiju, Makedoniju, Grčku i Tursku, kada je planiran dolazak u Istanbul gdje je u srijedu planirano i noćenje u hotelu.

Polazak drugog konvoja hadžija koji putuju autobusom planiran je za srijedu, ispred džamije Kralja Fahda u Sarajevu. U ovom konvoju nalazit će se hadžije sa prostora sarajevskog, goraždanskog, mostarskog i travničkog muftijstva. Okupljanje hadžija počet će oko 10 sati, a polazak je planiran za 11 sati.

Ove godine autobusima na hadž putuje 578 hadžija, a njihov dolazak u Medinu planiran je 2. i 3. novembra.

Hadžije koje putuju avionom, njih 1.000, put Mekke i Medine krenut će 2, 3. i 4. novembra letovima sa sarajevskog i tuzlanskog aerodroma, objavljeno je na web-stranici Rijaseta Islamske zajednice BiH.

(Sarajevo-x.com)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Meho

Nek vam je sa srecom Hadzije 😉
Koja je razlika izmedju Hadzije koji leti avionom i isti dan je u Mekki, i Hadzije koji na hazd putuju od 27.oktobra do 2.novembra?

Meho

Za mene je danas Hadzija onaj ko ima srecnu i zdravu porodicu,dobar posao,dobre prijatelje i komsije i ne mora ujutru kad ustane da razbija glavu kako da prehrani svoju porodicu i sebe!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x