Smiruje se situacija, 6. sprat zgrade Vlade i dalje u plamenu!

0 1.451

Služba hitne medicinske pomoći i Klinika opšte medicine Doma zdravlja Tuzla tokom dana je zbrinula 25 povrijeđenih osoba u demonstracijama, od toga 13 policajaca i 12 civila, izjavio je glasnogovornik Doma zdravlja Tuzla Adis Nišić.

„Teže su povrijeđena tri policajca sudske medicine te jedan civil“, objasnio je i dodao kako su policajci uglavnom imali povrede u obliku kontuzija, odnosno blagih prijeloma, dok su civili imali potrebe izazvane od bacanja suzavca.

Trenutno je u plamenu 6. sprat zgrade Vlade TK.

U Sarajevu je mirno, a u Titovu ulicu se vratio saobraćaj i građani koji su došli vidjeti šta se dogodilo, javio je Al Jazeerin reporter Vladimir Bobetić.

Dodao je kako su vatrogasna vozila još na mjestu događaja i gase preostala žarišta požara u zgradi Predsjedništva BiH i kantonalne vlade.

Situacija se smirila i u Tuzli. Al Jazeerin Stefan Goranović najavljuje kako će građani i radnici pomoći sutra komunalnim radnicima u čišćenju nereda ispred zgrade kantonalne vlade i drugih lokacija na kojima su izbili neredi.

I u Mostaru, ali i u Bihaću je mirna večer nakon burnog dana, javljaju Al Jazeerini reporteri.

“Na ulicama nema ni prosvjednika, niti policije, samo se vide posljedice događanja i razbijanja po gradu. Prosvjednici ne odustaju od zahtjeva i nastavljaju okupljanje sutra, točno u podne”, javio je Ivan Čorkalo iz Bihaća.

Ivan Pavković je javio kako je policija u Mostaru privela 20-ak prosvjednika, te detektiralo još njih koje “odranije imaju u svojim dosijeima”. “Policija ih sve naziva – huliganima”, potvrdio je Pavković.

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x