Produžen rok za uplatu premije zdravstvenog osiguranja

0 393

Rok za uplatu godišnje premije osiguranja za 2012. godinu produžen je do 30. aprila tekuće godine, saopćeno je iz Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona. Također, do kraja aprila je produžen i rok važenja premije osiguranja za 2011. godinu.

Visina premije osiguranja za 2012. godinu iznosi 20,00 konvertibilnih maraka po osiguranoj osobi. Premija osiguranja plaća se na račun Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona na šalterima svih pravnih lica ovlaštenih za platni promet – banke i pošta.

Nakon uplate premije osiguranja za 2012. godinu ista se aplicira u zdravstvenu legitimaciju u poslovnici zdravstvenog osiguranja prema mjestu prebivališta osigurane  osobe.

Po isteku utvrđenog  roka, premiju osiguranja za 2012. godinu će moći uplatiti samo osobe koje se po prvi put prijavljuju na obavezno zdravstveno osiguranje u matičnu evidenciju kod Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona.

Osigurane osobe koja ne izvrše uplatu premije osiguranja do predviđenog roka imaju pravo na korištenje zdravstvene zaštite, ali će snosit dio troškova zdravstvene zaštite prilikom korištenja iste u skladu sa Odlukom o neposrednom učešću osiguranih lica u troškovima korištenja zdravstvene zaštite na teritoriji Tuzlanskog kantona.

(SodaLIVE.ba/RTVSlon)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x