Produžen rok za registraciju u timove porodične medicine

0 614

Proces registracije u timove porodične medicine u Federaciji BiH traje već šest mjeseci. Do sada je svoj tim odabralo oko 90 posto osiguranih osoba što dovoljno govori o dobrom odzivu osiguranika.

Tuzlanski kanton, u odnosu na druge kantone u Federaciji BiH, po broju registriranih osiguranika, prednjači.

U Federaciji BiH će ovaj proces trajati do 31. januara jer registracija u drugim kantonima teče znatno sporije nego na području ovog kantona. U Tuzlanskom kantonu je, zaključno sa 31. decembra 2011. godine, izbor svog ljekara, od 440 hiljada osiguranih, izvršilo njih 330 hiljada. Registracija kod ljekara porodične medicine će biti produžena i u TK do 31. januara.

Proces registracije potom će morati biti prekinut radi finansijskog planiranja za ovu godinu. U odnosu na druge kantone u Federaciji BiH, u Ministarstvu zdravstva Tuzlanskog kantona su, kako kažu, i više nego zadovoljni dosadašnjom registracijom.

Veliki broj registriranih osiguranih u 226 timova prodične medicine u TK, rezultat je dobre koordinacije nadležnih institucija ali i činjenice da je provedena veoma dobra edukacija stručnih kadrova. To za posljedicu ima razvijenu svijest kod osiguranika koji, ovakvim odabirom, ostvaruju zakonom zagarantirana prava, što će se u budućnosti pokazati kao proces koji će u prvom planu imati pacijenta.

(SodaLIVE.ba/FENA)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x