Priznanja za najuspješnije učenike na kantonalnim, federalnim, državnim i međunarodnim takmičenjima

3 500

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona i Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona danas su u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli, organizovali manifestaciju promovisanja učenika osnovnih i srednjih škola koji su u školskoj 2012/13. godini ostvarili zapažene rezultate na kantonalnim, federalnim, državnim i međunarodnim takmičenjima.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Za ove namjene izdvojeno je 20.785,00 KM, a nagrađeno je 209 učenika osnovnih i srednjih škola Tuzlanskog kantona.

Čestitke najuspješnijim učenicima na početku svečanosti uputio je ministar Adem Šehidić:”Vaša nagrada je i više nego zaslužena i zato vam na njoj čestitam u svoje ime i u ime svih kojima ona znači, koji razumiju njen smisao, važnost i ljepotu”, te je učenicima uručio priznanja i poželio sreću u daljem radu i nastavku školovanja. Pored ministra, priznanja su uručili Nikola Čiča, direktor Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona i Mersija Jahić, pomoćnik ministra za obrazovanje i nauku.

U okviru ove manifestacije kojoj su prisustvovali roditelji, nastavnici, profesori, direktori škola i prijatelji izveden je kulturno-umjetnički program u kojem su nastupili učenici osnovnih i srednjih škola Tuzlanskog kantona, a domaćin manifestacije bila je JU Mješovita srednja građevinsko-geodetska škola u Tuzli.

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
FOTON

Priznanje ove drzave za postignute uspjehe jest DUGOGODISNJE MJESTO NA BIROU. Rjesenje? Krvava revolucia.

hrabrica

Priznanje i plus kuharica (recepti) na turskom jeziku koji inače tečno govorite. To možete dobiti od OŠ “Lukavac Grad” kada date maksimalan doprinos djeco. Samo krvava revolucija i ustanak.

FOTON

hrabrica, Svidja mi se nacin na koji razmisljas. Svaka cast!

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x