Prilika za rad u Njemačkoj !

0 793

Svaka prilika za dobru zaradu u Bosni i Hercegovini dobro je došla. Jedna takva prilika pružena je medicinskim sestrama, odnosno, tehničarima, da svoja iskustva usavrše kroz rad u Njemačkoj.

Svaka prilika za dobru zaradu u Bosni i Hercegovini dobro je došla. Jedna takva prilika pružena je medicinskim sestrama, odnosno, tehničarima, da svoja iskustva usavrše kroz rad u Njemačkoj. Ovaj projekat pokrenula je Služba za zapošljavanje TK u suradnji sa Agencijom za rad i zapošljavanje BiH i Centrom za međunarodne migracije i razvoj iz Njemačke. Prijave se Službi za zapošljavanje Tuzlanskog kantona podnose do kraja aprila.

Na ovaj oglas mogu se prijaviti medicinske sestre, odnosno, tehničari općega smjera. Njih će deset, starosne dobi od 18 do 40 godina života, dobiti priliku da rade i stiču nove vještine i znanja u okviru svog zanimanja. Svi moraju dobro poznavati njemački jezik. Prijava mora biti napisana na njemačkom jeziku, a također i svi dokumenti prevedeni na ovaj jezik.

Dobro poznavanje njemačkog aplikanti će morati pokazati na intervjuu koji će biti održan sredinom maja u Službi za zapošljavanje Tuzla. Jedan od uvjeta je da svi imaju položen stručni ispit. U Njemačkoj ostaju 12 do 18 mjeseci i radit će kao njegovatelji u staračkim domovima. Mjesečna zarada koju će dobijati bit će u visini plaće tog zanimanja u Njemačkoj.

(SodaLIVE.ba/RTVTK)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x