Prijem za Igora Emkića

0 1.053

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, Adem Šehidić, sa saradnicima, upriličio je prijem za Igora Emkića, osvajača zlatne medalje na ovogodišnjem World Combat Games-u i selektora reprezentacije BiH, predsjednika kluba KBV “Flek Tom Cat”, Sallku Zildžića.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tokom ovog srdačnog susreta, ministar Šehidić je istakao značaj velikog uspjeha čestitajući Igoru Emkiću na njegovom sjajnom rezultatu koji je postigao svojim radom, te kazao da treba pronaći načina za afirmaciju dobrih pojedinačnih sportista. Također, ministar Šehidić čestitao je i selektoru Salki Zildžiću na dobrim pripremama za održana takmičenja, poželjevši svima nastavak uspjeha i puno medalja na predstojećim takmičenjima.

Igor Emkić  i Salko Zildžić su se zahvalili na prijemu i podršci, te su istakli da im je to motivacija za rad, kako kažu pripreme se nastavljaju, jer Emkićev sljedeći meč je zakazan za 13. decembar u Skopju.

Manifestacija World Combat Games 2013 je održana u St. Petersburgu u Rusiji, a organizuje se u okviru Međunarodnog olipmijskog komiteta, koji okuplja neolimpijske sportove. Igor Emkić je osvajanjem zlatne medalje ostvario svoj najbolji rezultat, ali i jedan od najvećih uspjeha u borilačkim sportovima u BiH.

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x