Prijedorčanka Jelena konačno progovorila

0 507

Prijedorčanka Jelena Topić, koja je mjesec dana stajala na improvizovanom postolju glavnog gradskog trga i šutila, konačno je progovorila.

prijedorcanka

Riječ je o performansu “Glasno ćutanje” koji je podrazumijevao stajanje na trgu svakog dana tri sata, bez obzira na vremenske prilike.

Performans „Glasno ćutanje“ je autorski rad Jelene Topić, apsolventkinje na Akademiji umjetnosti u Banja Luci. Izveden je na prijedorskom gradskom trgu i virtuelno-posredno prezentovan preko socijalne mreže Facebook u trajanju od 31 dan.

Performans, kao vidljiv akt u vremenu i prostoru, podrazumijevao je trosatno nepomično stajanje na postolju – staroj kutiji za drva, tokom 30 dana i uvijek u istom vremenskom okviru.

Izveden je u kontinuitetu, bez obzira na meteorološke uslove ili situacijske faktore okoline. Tokom realizacije autorka nije davala nikakve zvanične ili nezvanične izjave za medije, niti je objašnjavala svoje motive prijateljima ili kolegama.

“Mističnost koja je uslijedila zbog blokade pristupa informacijama nije imala za cilj misteriju, već je isključivo služila u svrhu uspešne realizacije projekta”, navodi se na sajtu projekta Glasno ćutanje.

(SodaLIVE.ba/Avaz)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x