Prepravljali rok trajanja na 60.000 litara Alpskog mlijeka u mljekari Tuzla

2 439

Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv privrednog kriminaliteta i korupcije Uprave policije MUP-a TK-a, su u cilju provjera prikupljenih obavještajnih podataka da se u objektu preduzeća „Prerada i promet mlijeka“ Tuzla, vrši fizičko brisanje datuma roka trajanja sa oko 60.000 litara Alpskog mlijeka 3,5% mliječne masnoće (namijenjenog izvozu u Makedoniju) u saradnji sa postupajućim tužiocem Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, poduzeli niz operativno taktičkih i istražnih mjera i radnji na rasvjetljavanju navedenog slučaja.

fotogalerija.-.alpsko.mleko.2

S tim u vezi, dana 06. novembra 2013. godine u prostoriji „Sušara“ u preduzeću PPM Tuzla, pronađena je veća količina Alpskog mlijeka 3,5% mliječne masti sa utisnutim novim datumom roka trajanja. Tokom uviđaja pronađeni su i drugi predmeti pomoću kojih je vršeno brisanje roka trajanja.

Sa prikupljenim informacijama uz saglasnost postupajućeg tužioca, upoznata je Kantonalna uprava za inspekcijske poslove, čiji su veterinarski inspektori u navedenom objektu pronašli i određene količine bakteorološki neispravnog mlijeka koje je stavljeno u promet na domaće tržište.

Nakon obavljenih razgovora sa odgovornim licima i zaposlenicima PPM Tuzla, Odjeljenje za borbu protiv privrednog kriminaliteta i korupcije je dana 22. novembra 2013. godine Kantonalnom tužilaštvu TK-a podnijelo Izvještaj protiv dva lica: T.A. iz Sežane, državljanin Slovenije i A.O. iz Tuzle, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Obmana kupca“ iz člana 256. Stav 1. KZ F BiH, kao i krivično djelo „Obmana kupca“ iz člana 256. Stav 1. u vezi sa krivičnim djelom „Pokušaj“ iz člana 28. KZ F BiH.

Nakon podnesenog Izvještaja o učinjenom krivičnom djelu protiv odgovornih lica preduzeća PPM Tuzla, službenici Odjeljenja za borbu protiv privrednog kriminaliteta i korupcije nastavljaju rad na potpunom rasvjetljavanju predmetnog slučaja u cilju utvrđivanja eventualne odgovornosti i drugih lica.

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
soda

Samo dozivotna robija,oni su zlocinci cim truju narod nema opavdanja za to djelo.Svi koi su umijesani na bilo koi nacin treba da odgovaraju a i mi smo stoka sve radimo za pare iako znamo cemu sve to vodi.Ljudi sa sela donose svaki dan svjeze mlijeko a mi hocemo tudje zatrovano i ko zna koliko puta preradjeno naravno sa promijenjenim datumom kakva smo mi stoka.Fala bogu ima gospodin RAK on ce se pobrinuti za ove sto nevole domace proizvode.

Alkos

Zanimljivo je to. Kada treba pljuvati po svojoj proizvodnji, odmah mi. A kada treba panjkati uvozne firme, onda se krije ime proizvođaca. A sto nisu napisali u kojem Trznom centru se mlijeko namjeravalo prodavati? Pa gdje ce to napisati, npr: da je bilo za Bingo namijenjeno. Jadni smo mi ljudi.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x