Preminula tužiteljica Dijana Milić

2 1.030

Dijana Milić, tužiteljica u Kantonalnom tužilaštvu TK, preminula je jučer u UKC-u Tuzla u 44. godini života.

Dijana Milić

Iako su se posljednjih dana širile nezvanične vijesti o njenom teškom zdravstvenom stanju, da se nalazi u Odjelu intenzivne njege priključena na aparate za održavanje života, vijest o smrti Dijane Milić, ne samo da je tužna već je i šokantna.

U očekivanju zvaničnog saopštenja o uzroku smrti nemoguće je ne pomisliti da ona ima veze sa nemogućom situacijom u kojoj se našla posljednjih mjeseci kada je protiv nje podignuta optužnica zbog sumnje, kako je saopšteno, da je svjedokinju u slučaju u kojem je vodila istragu instruirala na davanje određene izjave, te da je, zloupotrebljavajući službeni odnos tužitelj-svjedok sa istom pokušala i spolni odnos.

U gradu se pričalo da je optužnica teško povrijedila tužiteljicu Milić i da je od tada praktično prestala da jede da bi ta vijest i indirektno bila potvrđena informacijom da je sredinom jula, u teškom zdravstvenom stanju, primljena u UKC gdje su infuzijama pokušavali da je oporave. Na nesreću stanje joj se još više pogoršalo kada je doživjela infarkt nakon čega je prebačena u odjel intenzivne njege i priključena na aparate za održavanje života.

Tako se, smrću Dijane Milić, na najtragičniji način završila priča o jednoj uspješnoj tužiteljskoj karijeri ali i tek započela prava priča o mrlji koja je trebala da tu karijeru uprlja. Neodoljiv je utisak da je Dijana Milić nakon dizanja optužnice izgubila volju da živi pa je njena smrt na neki način i njena neoboriva odbrana na suđenju koje je započeto a neće nikad biti završeno. Nema sumnje da će njena smrt ražalostiti mnoge stanovnike ovog grada, kao što nema sumnje da ima i onih nečiste savjesti koji će likovati. Nadajmo se da ima njenih kolega tužitelja kojima će smrt kolegice biti dovoljna motivacija da njen dosje ne bude zatvoren za sva vremena ulaganjem Dijanine smrtovnice.

(SodaLIVE.ba/Tuzlarije)

5 1 vote
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
sella

ŽALOSNO izgleda da je najbitnije optužiti pa nije bitno koga e onda nek se svako pravda i dokazuje svoju nevinost,poštenje,iskrenost pa zar je moguće (a šta nije u ovoj “državici”) da jedna obična beštija, žena sumnjivog morala optuži jednu tužiteljicu?????? što znači sve čto je radila nije ništa…SRAMOTA,SRAMOTA JAD ČEMER I BIJEDA BiH..

Prst

Sta vam je. Ne da SDA&Coo da “vlahinja” reseta njihove jeb*ce.
U ovoj zemlji ko se zamjeri zgadiji na vlasti i njihovim pulenima isto ko da je “nama” umro.
Pogotovo ako je neki”vlah” ili “vlahinja”.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x