Prekida se nastava na svim fakultetima/Akademiji Univerziteta u Tuzli

1 479

tzZbog važnosti i sadržaja odluke, te interesovanja javnosti, objavljujemo u cjelosti Odluku Senata Univerziteta u Tuzli, broj 03-7926-1/09, donesenu na sjednici održanoj danas, 09.10. 2009. godine.

Na osnovu člana 59. stav 1. tačka a) Zakona o visokom obrazovanju (“Službene novine TK” broj: 8/08), člana 248. tačka 1. i 35. Pravila Univerziteta u Tuzli, a rješavajući po aktuelnoj problematici Univerziteta u Tuzli, vezano za nepribavljanje saglasnosti na Statut Univerziteta u Tuzli, Senat Univerziteta u Tuzli na vanrednoj sjednici održanoj 09.10.2009.godine donio je

O D L U K U

1. Prekida se nastava na svim fakultetima/Akademiji Univerziteta u Tuzli u akademskoj 2009/2010. godini, na svim studijskim godinama, do ispunjenja uvjeta Senata Univerziteta.

2. Bezuslovno se traži od Vlade Tuzlanskog kantona da dā saglasnost na Statut Univerziteta u Tuzli, kao pravni okvir za stvaranje uslova za nesmetan nastavak započete nastave na fakultetima/Akademiji Univerziteta u Tuzli u akademskoj 2009/2010. godini.

3. Obavezuju se nastavnici, saradnici i svo ostalo zaposleno osoblje Univerziteta u Tuzli da redovno izvršavaju sve svoje obaveze, osim izvođenja nastave.

4. Menadžment Univerziteta u Tuzli nema mandat za dalje pregovaranje po eventualnim izmjenama konačnog teksta Prijedloga Statuta Univerziteta u Tuzli.

PREDSJEDNIK
SENATA UNIVERZITETA
Dr.sc. Džemo Tufekčić, red.prof.

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Armin

ovo nije sala jelde?! whahaah

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x