Poziv Kačavendi da oda počast žrtvama na Kapiji

2 407

frontUdruženje „Front“ pozvalo je vladiku zvorničko-tuzlanskog Vasilija Kačavendu da u svojstvu visokog dostojanstvenika Srpske pravoslavne crkve, te kao predsjedavajući Međureligijskog vijeća, u duhu kulture dijaloga i u cilju pružanja podrške procesu pomirenja naroda i manjima, te procesu održivog povratka izbjeglih i raseljenih, zajedno sa predstavnicima nevladinog sektora u Tuzli na tuzlanskoj Kapiji oda počast nevinim žrtvama i obavi posjetu Srbima povratnicima na Majevici koji traže pomoć zbog teških uslova života.

Poziv je proslijeđen i u vladičanske dvore u Bijeljini, a u povodu planirane posjete vladike Kačavende Tuzli u nedjelju, 04.09.2009. godine.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
mujcinovic

Solanski “Front budala”

Iraq

pozivati krvnika uz cije blagosiljanje je pobijeno 250.000 Bosanaca i Hercegovaca da oda pocasta na kapaji je u najmanju ruku odvratno. Nikada on ne treba da pridje kapiji i da ukalja to sveto mjesto.On treba prvo da se lijeci na psihijatriji pa tek onda da prica o suzivotu. Njemu i Dodiku treba zabraniti da pridju Tuzli i Lukavcu a kamoli da oni odaju laznu pocast …

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x