Potvrđene Liste kandidata sa postignutim rezultatima na svakom testu

0 424

U vezi Javnog konkursa MUP-a TK-a za prijem kandidata u činu policajac i činu mlađi inspektor, obavještavamo kandidate da je Policijski odbor proveo postupak razmatranja svih pristiglih žalbi, te je prilikom odlučivanja po istim utvrdio da je Komisija za izbor pravilno provela proceduru odabira kandidata za prijem, a u skladu sa odredbama Pravilnika o sadržaju, načinu i rasporedu testiranja kandidata i sistemu bodovanja za svaki test, te su žalbe kandidata odbijene.

muptkSamim tim su potvrđene Liste kandidata sa postignutim rezultatima na svakom testu, kao i Lista kandidata sa ukupnim brojem osvojenih bodova za kandidate koji su pristupili testovima Javnog konkursa za prijem u činu policajac i činu mlađi inspektor. Potvrđena je i lista kandidata predloženih za pohađanje osnovne obuke za kadete u činu mlađi inspektor i činu policajac od 31.05.2013. godine.

Nakon što je donesena odluka po žalbama, v.d. policijski komesar je odobrio listu predloženih kandidata za osnovnu obuku na Policijskoj akademiji u Sarajevu. Proces za predložene kandidate se nastavlja tj. slijede sigurnosne provjere i ljekarski pregledi.

S tim u vezi, obavještavamo kandidate sa Liste koji su predloženi za pohađanje osnovne obuke za kadete Javnog konkursa za prijem u činu mlađi inspektor i činu policajac, da će od strane uposlenika Odjeljenja za kadrovske poslove MUP-a TK-a biti pozivani, kako bi se nastavila realizacija posljednje faze konkursne procedure, tj. postupak ljekarskih pregleda i sigurnosne provjere za svakoga kandidata.

(SodaLIVE.ba/MUP)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x