Poskupio smještaj na hrvatskom Jadranu

4 653

S dolaskom ljepšeg vremena mnogi građani naše zemlje počeli su odlaziti na godišnje odmore, a svima onima kojima će ljetna destinacija biti Hrvatska neće biti drago da čuju kako su cijene smještaja na Jadranu više nego prošle godine.

Cijene dnevnog najma apartmana

Prema istraživanju portala Crozilla, cijene najma apartmana u maju i junu ove godine u prosjeku su 9,4 posto veće nego u istom razdoblju 2010.

Najniže cijene trenutno su u Vodicama, gdje se noćenje u apartmanu može naći i za sedam eura po osobi. Otoci Murter i Korčula također su među najpovoljnijim, a cijene su niže od devet eura po osobi.

Najskuplji u predsezoni su apartmani na Hvaru, u prosjeku 19 eura po osobi, te u Omišu (18,4 eura), Dubrovniku (17,5 eura) i Splitu (14,4 eura).

Cijene su u odnosu na prošlu godinu najviše porasle u Omišu, na Rabu i u Umagu, a pale su u Poreču, Zadru i Novalji, gdje možete prenoćiti i za manje od 10 eura po osobi. Tu se očekuje porast broja turista u odnosu na prethodnu godinu.

Mnogi faktori utječu na visinu cijena najma, a najvažniji su lokacija, blizina plaže, opremljenost apartmana i raznolikost sadržaja koje mjesto pruža.

Najveća potražnja u maju i junu bila je za apartmanima na području Zadarske, Primorsko-goranske, zatim Splitsko-dalmatinske te Šibensko-kninske županije.

Najviše stranaca koji su tražili apartmane na portalu Crozilla bio je iz Slovenije, zatim iz BiH, pa Njemačke, Italije, Austrije, Srbije, Švicarske i Belgije. Najviše se tražio smještaj na Krku, Braču, Biogradu, Marini i Murteru.

(SodaLIVE.ba/Sarajevo-x)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Dijana Culjak

Pogledaj link prije nego sto ti padne na pamet da ides na hrvatsko more. Kad srce kaze ljeto definitivno ne kaze – Hrvatska!

http://www.youtube.com/watch?v=t9ceetZ00fE

O_o

najbolji ali i najfetiniji NEUM…domace je najbolje..:))

Sunce

Neum zakon…cijene normalne,iole naš grad,za ljude s malom djecom odlična destinacija!!!Hrvati nek dižu cijene,hvala lijepo…ima šta ima!!!

čonta

ja sranja na hrvatskom Jadranu…

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x