Policajac u Mostaru mladiću oteo zastavu BiH i bacio je

1 424

Nekoliko dana poslije nereda u Mostaru nakon utakmice Slovačka – BiH je objavljen snimak na kojem se vidi kako pripadnik mostarske policije pendrekom udara mladića koji je mirno stajao na ulici i otima mu državnu zastavu.

Untitled-111

Policajac je nekoliko koraka poslije bacio zastavu BiH.

Umjesto slavlja nakon pobjede protiv Slovaka u Žilini na ulicama Mostara vladao je ulični rat. Desetine maskiranih mladića pokušalo je preći most prema Bulevaru. Tu ih je zaustavila policija koju su huligani zasuli kamenjem. Neredi su prekinuti dolaskom specijalne policije, a iza izgrednika su ostali zapaljeni kontejneri i kamenje na ulicama.

Da su neredi imali dvije strane, pokazuje amaterski snimak koji je objavila TV1. Na njemu se vidi kako pripadnik specijalne jedinice udara mladića koji drži zastavu BiH. Policajac mu zastavu otima i nekoliko metara dalje je baca.

Slaven, kako se zove mladić, nije bio jedina žrtva brutalnih policajaca. U prilogu TV1 više vlasnika ugostiteljskih objekata se žalilo na nezakonito ponašanje pripadnika MUP-a HNK.

(SodaLIVE.ba/KLIX)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Mile

Ma nije kolega policajac “oteo zastavu”, nego je on prilikom napada demostranta, odbio napad direktni u predjelu lica, zatim je sredstvo napada bacio u stranu i sankcionisao demonstranta. I manite se više te tzv. Bosne, republike, nezavisnosti. Pljunte ušake pa malo ovu jadnicu bosnicu očistite, što od šljama političkog, što od smeća koje smo u velikoj količini nabacali.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x