Pogledajte kako trgovinski lanci varaju BH građane!

10 912

Na adresu portala Magazin.ba stigla je fotografija anonimnog čitatelja koji redovno kupuje u trgovačkom centru Mercator, a zadnjih dana je primjetio neke nelogičnosti.

magazin-mercatorOtprilike prije 15 dana je kupovao isti proizvod, ali je mislio da je on pogrešno vidio cijenu, pa nije puno obraćao pažnju na to.

Međutim, danas, 15 dana nakon prve kupovine dogodila se ista stvar, proizvod je imao jednu cijenu na polici a drugu na kasi. Riječ je o Gud pistacijama od 75 grama, koje prema cijeni na policama koštaju 2.25 KM, dok je cijena istih na kasi 2.95 KM.

Nevjerovatno je pomisliti da radnici u Mercatoru nisu mogli za 15 dana, ili više, primjetiti da nesto nije uredu sa cijenom. Imali ste sličnih iskustava u vašem marketu?

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
10 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Boyka

Imali smo imali , !! LOPOVI !!

balkanka

U Bingu je to veoma cesto. Toliko cesto da svaku put, kada kupujemo tamo, provjerimo racune i nadjemo te nelogicnosti. Uvijek, kod barem jednog artikla, cijena na polici se ne podudara sa onom na kasi. To vec godinama pratimo i nalazimo greske i oni uvijek prihvate da isprave cijenu, kao nisu znali a sve to namjerno stoji tako jer ljudi ne provjeravaju racune.

lll

Pa vi finansirate te iste lopove

KomanNAR

Neki dan ja kupio 2 garama “bijelog” i kuci dođem na kuhinjsku vagu stavim kad tamoooo 1,5 grama.Lopovi sve.Planiram da ga prijavim policiji,jer ne može on gurat NOS u moje stvari..ha ya…

KUNG FU CE

Na računu se nalazi šifra proizvoda a ne BAR-cod.Svaki proizvod ima jedinstven BAR-cod a prodavač svaki proizvod zavodi pod odredjenom šifrom.Ovo je samo nemar zaposlenih koji kada dopunjavaju policu sa novom robom(nova faktura) moraju bez obzira da li je došlo do promijene cijene ili ne staviti novu karticu sa cijenom.Validna cijena je ona koja se očita na kasi.Ono što je ovde zabrinjavajuće je povećanje cijene za čak 31% ili 70 feniga .To isto kao kada bi litar goriva sa 2,50 poskupio na 3,27 KM što bi bila udarna vijest i dovelo bi do haosa dok ovakva poskupljenja kao u MERKATORU prolaze nezapaženo i govore o nezajažljivosti trgovaca.

Hi ya

I meni se to desilo neki dan…Kupila sam bombone koje kostaju 2.5o a na kasi je otkucala 3.30…Rekla sam joj da na polici pise da je 2.50 ,onda se ona izvinila i naplatila mi 2.50

Semso

Bingo “kroooooolj dobrih cijena”

mi-re-mi

tako je i meni dok sam kupovao sveske djeci u skolu ispod artikla pise 2,90 a na kasi je 4,10

lejla

hajde sve to I nekako, kad nije ista cijena, ali kad na računu nađeš artikal koji uopšte nisi ni kupio.. to mi se desilo, na računu crijevo za vodu koje košta oko 30 KM, a ja ga nisam ni vidjela očima… TC Bingo Lukavac.

Truger

Marvo….samo u trzne centre…marvo

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x