Podrška održivom povratku na području TK

Sa današnjeg sastanka
0 696

S ciljem upoznavanja sa problemima i potrebama povratničke populacije na području Tuzlanskog kantona, ministrica obnove razvoja i povratka Tuzlanskog kantona Dijana Bilanović, primila je u posjetu predstavnike Udruženja za održiv povratak.

Sa današnjeg sastanka

Ministrica Bilanović je goste upoznala sa trenutnom situacijom u Nacrtu Budžeta za 2011. godinu, kao i njegovim stabilizirajućim karakterom. „Naš primarni cilj ove godine jeste stabilizirati Budžet Tuzlanskog kantona, a u narednom periodu nastojat ćemo obezbijediti više sredstava za projekte povratničke populacije koji će u dogledno vrijeme stvarati nove materijalne vrijednosti, te na taj način olakšavati život povratničke populacije“ istakla je ministrica Bilanović.

Mitar Mihajlović je Ministricu upoznao sa trenutnim aktivnostima kada su u pitanju projekti povratničke populacije i ovog udruženja, te iznio prijedlog da se ubuduće u Komisije za dodjelu sredstava, osim predstavnika Ministarstva, a ukoliko je to u saglasnosti sa zakonskom procedurom, imenuju i članovi nevladinih organizacija koje se bave pitanjima povratka.

Ministrica Bilanović se složila sa inicijativom da je radi adekvatnog planiranja sredstava i ukupne podrške potrebno uskladiti evidencije o povratku, te odmah dala zaduženja za izradu prijedloga usklađivanja.

Također danas je dogovoreno da se u narednom periodu radi i na razvijanju čvršće saradnje Ministarstva sa nevladinim organizacijama ovog tipa, kako bi se i zajednički moglo raditi na pronalasku, a kasnije i aplikacijama na projekte kako domaćih, tako i inostranih fondova.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x