Peticija protiv djelovanja Ravnogorskog četničkog pokreta u BiH

0 629

cetniciUdruženje „Front“ obavještava građane Bosne i Hercegovine da sutra počinje potpisivanje peticije za zabranu rada Ravnogorskom četničkom pokretu u BiH, te ponovno vraćanje u parlamentarnu proceduru Zakona o zabrani djelovanja fašističkih organizacija i korištenja fašističkih simbola.

Kako se u saopćenju za javnost upućenom iz ove asocijacije navodi, peticija čije će potpisivanje trajati 30 dana bit će u vidu građanske inicijative upućena Parlamentu BiH, Vijeću ministara BiH, ambasadi SAD-a u BiH, a putem Američke ambasade i predsjedniku SAD-a, s obzirom na to da se Ravnogorski četnički pokret nalazi na američkoj crnoj liste terorističkih organizacija.

Iz Udruženja front podsjećaju da se akciji prikupljanja potpisa za peticiju pridružio i određen broj nevladinih organizacija, među kojima – “Mladi antifašisti Tuzle”, Omladinska organizacija „Oko“, Zenička građanska solidarnost, Alter Art Travnik, te veliki broj pojedinica iz velikog broja bh. gradova.

“Front” poziva građane Bosne i Hercegovine da se u što većem broju pridruže ovoj značajnoj akciji za ´konačni obračun s fašizmom u našoj domovini´, te, istovremeno apelira na ostale nevladine organizacije, kao i privredne subjekte da u što većem broju pomognu realizaciju spomenute akcije.

(Fena)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x