Otvoren 36. Sajam šljive u Gradačcu

1 492

Sajam sljive []U Gradačcu je danas otvoren 36. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljive u Gradačcu. Na ovogodišnjem Sajmu se okupilo 250 izlagača iz cijele Bosne i Hercegovine i regiona, a po prvi put Sajam šljive u Gradačcu ima i zemlju partnera. To je Republike Hrvatske čije je izaslanstvo danas prisustvovalo svečanom otvaranju Sajma.

Nakon prijema dobrodošlice na Kuli Husein- kapetana Gradaščevića uslijedila je ceremonija svečanog otvaranja. Brojnim gostima, izlagačima, predstavnicima diplomatskog kora, zakonodavne i izvršne vlasti svih nivoa u Bosni i Hercegovini obratili su se Direktor Gradačačkog sajma, Načelnik općine Gradačac, Premijer Tuzlanskog kantona, vođa delegacije Republke Hrvatske i Premijer Federacije Bosne i Hercegovine.

Istaknuto je da je Sajam u Gradačcu izuzetno važan događaj za razvoj poljoprivrede i prehrambene industrije kako u Tuzlanskom kantonu tako i u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Izraženo je očekivanje da će ovogodišnji Sajam biti dostojan tradicije i jubileja koji se ove godine obilježava, a to je 40 godina od održavanja prvog sajma šljive u Gradačcu.

Tokom tri dana održavanja Sajma u Gradačcu bit  će upriličeno i tradicionalno stručno savjetovanje agroTECH, niz okruglih stolova, susreti proizvođača sa stručnim radnicima i predstavnicima vlasti, ocjena kvaliteta izloženih proizovda i niz kulturnih manifestacija. Sajam će zvanično biti zatvoren u subotu 26.9.2009. godine tradicionalnom manifestacijom Plava noć.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
lovokradica

zivjela sljiva!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x