Otvara se prvi Klub za traženje posla u FBiH

4 850

U okviru projekta Zapošljavanje mladih u BiH- YEP, u prostorijama Službe za zapošljavanje TK u petak, 21.januara bit će otvoren prvi Klub za traženje posla u Federaciji BiH.

Cilj Kluba je da pomogne mladim osobama koje se nalaze na evidenciji biroa za zapošljavanje minimalno šest mjeseci, da nađu posao u što kraćem roku. U obzir dolaze osobe starosne dobi između 18 i 30 godina.

Jedna od aktivnosti YEP-a jeste otvaranje ovakvih klubova, a pilot faza uspostave prvog kluba u FBiH realizira se u saradnji sa Službom za zapošljavanje TK i Udruženjem građana za lokalne razvojne inicijative TALDi Tuzla. Projekat kojeg finansira Švicarska agencija za razvoj i saradnju (SDC) i Austrijska razvojna agencija (ADC), realizuje njemačka kompanija GOPA u partnerstvu sa portalom Posao.ba, Psihološkim savjetovalištem ProMente, Agencijom Spekatar i Udruženjem TALDi.

(SodaLive.ba/Tip.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
čistizrak

A šta je sa onim nezaposlenim iznad 30 godina i onim koji možda toliko “stažiranja” imaju na biroima za zapošljavanje?

Za Bakira

na ovo pitanje odgovor je ranije dao Za Harisa:”Uclanise u stranku” malo cmok, cmok ajde nije to tesko i nije guza obraz///cuvaj obraz a za G nije problem///ali ko sto rece hari nisi VSS tako kod njiha ZAgraBiH i nemozes ali mi sve primamo///samo ti hajd k’nama i to ti je najjebolji KLUB za zaposhljavanj.

Meho

u svakom slucaju pozitivna vijest.
sto se tice starijih nezaposlenih i oni mogu svoje ,,klubove” da osnivaju.
ja mislim da su u najtezem polozaju oni preko 50 koji su bez posla.Mladi su jos za penzije,a stari za nekoga da ih ponovo zaposli?!I njima treba pomoci kao i mladima ,jer to je radni potencijal koji ima neprocjenjivo radno iskustvo, i uzdrmanoj privredi nase BiH itekako moze puno pomoci da se nadje tamo gdje joj je i mjesto.

Za Harisa

Sve će oni otvoriti ,same gluposti , još jedan statistički ured ,za prikupljanje podataka o broju nezaposlenih .
Da se ko hoće sjetiti il zajebati pa otvoriti kakvu firmu sa više radnih mjesta .
Pola miliona ljudi traži posao u ovoj vukojebini , a samo nešto više od ovog je zaposleno .
Nama trebaju firme – povoljni krediti za malo i srednje poduzetništvo , edukacije o biznisu , strana ulaganja .
Sve ostalo je prosipanje magle u oči .

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x