Oko 200 studenata u Tuzli ne može dobiti diplome

0 1.472

unsaStudenti tuzlanskog odjela sarajevskog Pravnog fakulteta, njih dvjestotinjak, koji su studij prava okončali ove godine, neće moći pristupiti promociji diplomanata ovog fakulteta, planiranoj za početak novembra u Sarajevu. Na diplome, kako smo saznali, sačekat će do daljnjeg, jer je sva originalna dokumentacija Pravnog fakulteta Sarajevo – Odjel u Tuzli još u posjedu Tužilaštva TK i Ureda SIPA-e u Tuzli.

– Originalna dokumentacija, koja je u posjedu Tužilaštva, predmet je provjere i za sada ne možemo davati informacije o mogućem završetku tih provjera. Riječ je o predistražnim radnjama koje provodi Tužilaštvo i dokumentacija će tek po njihovom završetku biti vraćena na mjesto odakle je i izuzeta – kazao nam je Damir Alić, kantonalni tužilac u Tuzli.

Iako niko od budućih tuzlanskih pravnika ne želi javno govoriti o problemu, saznajemo da se oni, čekajuć i diplome, za sve dokaze o tome šta su studirali i kada su okončali studij, obraćaju Tužilaštvu. Oni koji su imali sreću da već pronađu zaposlenje, za dokaze da su završili studij, umjesto na fakultet, odlaze u Tužilaštvo, gdje im kopiraju originalne dokumente, a potom ih ovjeravaju u nadležnim službama.

(SodaLIVE.ba/Avaz)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x