Obilježen Svjetski dan zdravlja

0 548

Povodom obilježavanja 07. aprila, Svjetskog dana zdravlja, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona, i u saradnji sa partnerima, Zavod za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona je, u skladu sa ovogodišnjim sloganom Svjetske zdravstvene organizacije „Antimikrobna otpornost. Bez djelovanja danas, nema lijeka sutra“, proveo niz aktivnosti u cilju fokusiranja pažnje javnosti i relevantnih institucija na problem antimikrobne rezistencije i njenog globalnog širenja koje prijeti da postojeće efikasne lijekove učine nedjelotvornim.

U okviru obilježavanja Svjetskog dana zdravlja, danas, 07 aprila 2011 godine, o rezistenciji na lijekove i mjerama koje mogu multidisciplinarnom akcijom značajno uticati na rješenje problema, govoreno je na interaktivnoj edukativnoj radionici održanoj u prostorijama MZ Brčanska Malta i na press konferenciji održanoj u Zavodu. Tom prilikom su prezentirani i rezultati istraživanja o upotrebi antibiotika u populaciji Tuzlanskog kantona koji bi trebali da posluže kao osnova za planiranje preventivnih akcija u narednom periodu.

Aktivnosti obilježavanja Svjetskog dana zdravlja su provedene u partnerstvu sa javnim i privatnim zdravstvenim ustanovama, veterinarskim sektorom, lokalnom zajednicom i udruženjem građana.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x