Obavljena dženaza i ukop Nijaza Durakovića

Foto: bPortal.ba
1 2.195

U haremu Ali-pašine džamije u Sarajevu danas je obavljena dženaza i ukop univerzitetskog profesora i političara Nijaza Durakovića koji je umro u nedjelju u 63. godini.

Foto: bPortal.ba

Dženazu-namaz je imamio reisu-l-ulema Mustafa ef. Cerić koji je u obraćanju naglasio da se opraštamo od čovjeka koji nas je zadužio da se osjećamo sigurnim u ovom gradu i zemlji.

Foto: bPortal.ba

„Svi koji su došli ovdje svjedoče i posvedočit će i na onom svijetu da je Nijaz bio na straži svog naroda i svakog čovjeka dobre volje“, kazao je Cerić.

“Nijaz je bio ljudina i pošten čovjek. Uvjeren sam da je ostavio iza sebe one koji će učiti na njegovom primjeru hrabrosti i neće izdati ono za šta se on borio”, dodao je Cerić.

Foto: bPortal.ba

Porodica, prijatelji, kolege i više hiljada Sarajlija oprostili su se od Durakovića koji je ukopan uz najviše počasti.

Nijaz Duraković je rođen u Stocu 1949. godine. Bio je predsjednik Saveza komunista BiH, predsjednik SDP-a BiH, član ratnog Predsjedništva Republike BiH, te član Predsjedništva SDUBiH.

Foto: bPortal.ba

Duraković je bio redovni profesor na Fakultetu političkih nauka na predmetima “Uporedni politički sistemi” i “Međunarodni odnosi”. Objavio je 16 knjiga i više od 200 studija, istraživačkih radova.

Foto: bPortal.ba
0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
dzeko

bio je nadmozak za sve ove danasnje politicare

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x