Novi rok za završetak radova petlje Šićki Brod 01.06.

2 789

Proteklih dana tri porodice koje žive u blizini izvođenja radova na petlji Šićki Brod našli su se u milosti i nemilosti države. Naime Odlukom koju je donijela Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, izvođači radova mogu ulaziti u dvorišta kuća kako ne bi dolazilo do zadržavanja pri izvođenju radova.

Ilustracija

Kako saznajemo porodicama Delić je prije nekoliko godina izuzeto oko 5 duluma zemlje, a sada je planirano da država izuzme tri duluma, međutim odlučili su se za samo 600 kvadrata.

-Mi smo se odlučili da podnesemo tužbu kako bi zaštitili prava porodica. Tražimo da se izuzme sva zemlja, a ne samo 600 kvadrata rekao je Sead Hasanhodžić advokat porodica Delić. Sve što uzmu zemlje, neka i plate istakao je Hasanhodžić.

Ovim potezom faktički cesta bi bila meni odmah ispod prozora istakao je Muhamed Delić jedan od vlasnika parcele. Ja želim da se nama plati sve ovo što će koristiti, a mi nismo protiv izgradnje petlje rekao je Delić.

No iz Federalne direkcije cesta ističu da je još samo parcela porodice Delić ostala kao sporna i da oni pokušavaju biti kočničari izgradnji petlje koja će doprinijeti razvoju općine.

Porodice Delić ističu da Odluku Vlade Federacije Bosne i Hercegovine neće poštovati i da neće pristati na ulazak mašina pa makar to morali spriječiti i svojim tijelima.

Bez obzira na negodovanje građana, izvođači radova će ući u dvorišta kako bi radovi bili završeni do 01. juna ove godine kada je i rok da se završe tri kraka petlje Šićki Brod navode iz Direkcije cesta Federacije Bosne i Hercegovine. Jedan krak petlje neće biti završen, a radi se o kraku Lukavac- Sarajevo pored Kožare jer još uvijek tu nisu riješeni imovinsko pravni odnosi.

(SodaLIVE.ba/RTV Slon)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Denal

Da, 1.6. al 2017 godine 🙂 i kod nas se nista ne moze kako treba uradit, uvijek postoji ALI, znaci bice uradjena petlja OSIM jednog kraka. Pa to nije zavrsen posao, znaci planiraju do 01.06. zavrsit dio poslova

Jasmin Garagic

Sta reci na novi rok…?
Akobogda a dabogda.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x