Novi rok za petlju Šićki Brod

0 679

Iako su znali da pristupaju izvođenju radova u vrijeme sniježnih padavina, izvođačima je dat rok od 60 dana za završetak radova.

Međutim taj rok neće biti ispoštovan, što su nam potvrdili i iz Direkcije cesta FBiH, a kao razlog kašnjenja navedei su loši vremenski uslovi.

Ista situacija je i sa izvođenjem radova na petlji Šićki Brod gdje je rok završetka predviđen za maj 2011. godine iako je ministar Nail Šećkanović u maju prošle godine rekao da će radovi biti okončani do decembra 2010. godine. Naravno to se nije dogodilo, pa je tako još jedno peredizborno obećanje palo u vodu.

Razlog za produženje roka za zavšetak radova na petlji Šićki Brod je i taj što je nosilac ugovora CPM d.o.o. Lukavac zapao u finansijske probleme, što je rezultiralo obustavom radova u ljeto 2010. godine. Kako saznajemo od građana koji imaju privatne posjede u blizini petlje Šićki Brod njima problem prestavljaju mašine koje svakodnevno ulaze u dvorišta kuća i time uništavaju njihovu imovinu.

Iz Direkcije cesta Federacije Bosne i Hercegovine navode da je izuzeto dovoljno zemljišta da se radovi izvode bez problema i ometanja mještana, a ukoliko je izvođač ušao u nečije dvorište onda je dužan da nadoknadi svu nanesenu štetu.

(SodaLive.ba/RTVSlon)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x