Niz nepravilnosti u radu stanica za tehnički pregled

1 1.692

Na području Tuzlanskog kantona najveći je broj stanica za tehnički pregled vozila u Federaciji BiH.

Ilustracija

Na nedavno održanom sastanku predstavnika resornog kantonalnog ministarstva i stanica za tehnički pregled vozila, uočeno je niz nepravilnosti u radu stanica. Najveći problemi registrovani su prilikom izdavanja potvrda o ispravnosti i opremljenosti vozila za obavljanje prijevoza putnika u cestovnom prometu, potvrda o ispravnosti i opremljenosti vozila za obavljanje prijevoza taksi vozilima, autobusima, zatamnjivanje prednjih stakala na vozilima, nepostojanje katalizatora koje je dovodilo do smanjenja dadžbina za registraciju vozila.

“Potrebno je tražiti od viših nivoa vlasti rješenja u vezi sa baždarenjem taksimetara, te tražiti od Ministarstva komunikacija i prometa BiH da se donesu neophodni pravilnici koji će regulisati upotrebu alternativnog goriva u vozilima, kao i ostale neophodne dokumentacije odnosno jedinstvenog procesa certificiranja vozila na državnom nivou”, kazao je Nenad Lukanović, pomoćnik ministra u Ministarstvu trgovine, turizma i saobraćaja u Vladi Tuzlanskog kantona.

Jedan od zaključaka je da se od viših nivoa vlasti zatraži da se registracija vozila vrši u stanicama tehničkog pregleda, a ne u Ministarstvu unutarnjih poslova, uz izuzetak prve registracije vozila, jer su stanice i materijalno i kadrovski osposobljene za takvu vrstu aktivnosti.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Tulipan

Njima izgleda jedina i najveca okupacija zatamljena stakla?
Moje vozilo ima sva stakla zatamljena i ?
Kriminalac sam? Diler? Narkoman? ?
Na svu srecu nista od toga….

Ali odvuces vozilo na tehnicki kad je vrijeme registracije i on ti kaze jaaooo malo ti jedan far baca u nebo, ovo moramo da ustimamo?

A iza mene stoji krsina koja se gotov raspala i samo ga protjera kroz tehnicki i on je uredan, sve ispravno , svu opremu ima , i takodje signalizacija je sva ispravna ??

Pa dzaba njima sto su postavili “kamere” na tehnickom kad covjek utjera auto radnik se malo sagne pogleda lafo i sve 5..

A da se malo zapitaju vozilo sa +25godina kakav ce imati katalizator??

Nece imati nikakav bice progoren i narod ga skida normala jer tusi rad motora. A noc nece kupiti nigdje da je uredu ,da nije neki Kineski ili Turski…

Bas me zanima hocel jednom poceti raditi posao kako i treba, dokle god je drzava u banani , moci ce se i konjska kola registrovat…..

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x