Nedima Mutapčića imenovan za policijskog komesara

4 1.096

Na prijedlog ministra unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Vlada Tuzlanskog kantona danas je imenovala Nedima Mutapčića za policijskog komesara u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona na period od 4 godine.

Nedim Mutapčić bio je prvorangirani kandidat za policijskog komesara nakon što je Nezavisni odbor proveo kompletnu proceduru predviđenu Zakononom o unutrašnjim poslovima Tuzlanskog kantona.

U obrazloženju prijedloga ministar Omerbegović je naveo da se, u okviru svojih ovlaštenja rukovodio Odlukom Nezavisnog odbora, ocjenama za rad policijskog komesara u proteklom periodu, dostignutim visokim stepenom sigurnosti svih građana na području Tuzlanskog kantona i organizacije policijske strukture u okviru MUP-a Tuzlanskog kantona i postignutim nivoom saradnje sa sigurnosnim agencijama na nivou BiH, kojim je značajan doprinos dao predloženi kandidat, kao i unapređenje saradnje sa Misijom EUPM-a.

Vlada Tuzlanskog Kantona danas je donijela i Rješenje o imenovanju članova Policijskog odbora na mandat od dvije godine. U Policijski odbor imenovani su Ljubomir Divković, Miralem Malkić, Safet Begić, Zoran Teofilović, Bego Gutić i Edina Garčević.

(RTVSLon)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
čistizrak

Afrerimj Nadzorni odbor, koje je auto sad na redu da ga Mutapčić rashoduje pa da šteta bude nveća nego što ječitavo auto, ali ipak za bocu nedovoljna da se pokrene prekršajna projava.

sulja

Ovo je prava tragikomedija, ….” rukovodio….dostignutim visokim stepenom sigurnosti svih gradjana na podrucju Tuzlanskog kantona ..”
Narode Bosanski da ti je bog na pomoci.

Sunce

Uu odličan izbor!!Mislim baš ono bajno da se naježiš!sve gola mafija.Onaj Sead O.-Mutapčićeva desna ruka(potrčko) juče pobježe sa press konferencije kad mu postaviše prava pitanja!Eh sad mafija,kriminalci,pedofili,svodnici,manijaci i dileri mogu da odahnu jer njihov zaštitnik je opet na djelu!A nama i drveću pored puteva nek je Bog na pomoći!

BrainiaC

jel ovo onaj alkos sto je do sad slupo 2 sluzbena auta dok je vozio u alkoholiziranom stanju??

bogami nek nam je bog na pomoci 🙂

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x