Ne javljajte se na propuštene pozive koji počinju sa +39, +390, +32, +393

9 1.019

Ako na svom mobitelu vidite propušten poziv sa brojeva koji počinju sa +39, +390, +32, +393 ili + 394, ni slučajno se ne javljajte, jer ćete postati žrtva kriminalaca.

Ovo upozorenje upućeno je iz međunarodnih policijskih organizacija uz napomenu da onaj ko se javi na propušten poziv neće moći prekinuti vezu i napravit će ogroman račun.

Kao primjer navode osobu iz Srbije koja je izgubila 2.000 eura odgovarajući na propušteni poziv s jednog od tih brojeva!

“U posljednje vrijeme se dešava da se korisniku mobitela na ekranu pojavi znak za propušteni poziv, a da mu telefon uopšte nije zvonio. Radi se o novom metodu prevare kojim se služe kriminalci u regionu, a do brojeva mobitela dolaze ili metodom slučajnog uzorka ili upadom u sisteme mobilnih operatora”, upozoravaju stručnjaci za ovu vrstu kriminala.

(SodaLive.ba/RTVSlon)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
9 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
lik

to se samo moze desit ko imam mob na pretplatu… a bijedi ne moze vise od 5 km ooooottteeti.. makar smo tu malo sigurniji.

FOTON

Ovo mora da telekom educira kriminalce. Ne vidim logiku da kriminalac nesto uradi a da ne zaradi sto je ovdje slucaj. Sva zarada ide telekomu, pa ko za koga radi?

KING

cuj nemozes prekinut vezu … ima baterija 😀

Manijaaak

Covjece , to su ti kriminalci (poput hakera) javis se i ide sve na njihov racun 😀 kontas 😀 sve je to banda skontala :r

Dado

Hehe fala bogu pa postoje ovi telefoni na dopunjavanje , tako da nemam sa tim problema … ne moze mi vise od 5 KM skinut 🙂

soko

SAMO NEKA ROKA I JA BI ROKO DA ZNAM

Sioux

Soko – hahahahaha 😀

Dule/BUGGER

Sila su ljudi ko god da su,i ja bi to isto :))

sam

Kaze ne javljajte se na propusteni poziv,kako je to moguce (mislim javiti se na propusteni poziv),hmm
Ovdje se neko ocito zahebo u opisu ..

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x