Naplate RTV takse kao i do sada

0 566

Glavni menadžeri javnih RTV servisa i telekom operatera u BiH dogovorili su da bude nastavljena primjena dosadašnjeg modela naplate RTV takse putem telefonskog računa i nakon isteka važećeg ugovora 31. decembra.

Ilustracija

Na sastanku je istaknuto da svi novoregistrovani pružaoci usluga fiksne telefonije u BiH imaju obavezu potpisivanja ugovora sa javnim RTV servisima o naplati RTV takse pod uslovima koji su identični onima iz ugovora javnih RTV servisa BiH sa BH Telekomom, M:telom i HT Mostar, koji traju do kraja ove godine.

Učesnici sastanka kojem su prisustvovali i predstavnik resornog ministarstva Federacije BiH i predstavnici Regulatorne agencije za komunikacije BiH /RAK/ izrazili su bezrezervnu podršku i poštovanje zakonskih obaveza kojima se reguliše naplata RTV takse, navodi se u zajedničkoj izjavi glavnih menadžera javnih RTV servisa i telekom operatera.

Istaknuto je da je neophodno obezbijediti kontinuitet naplate u okvirima važećeg zakona, s obzirom da sa 31. decembrom ističu ranije potpisani ugovori sa ovim telekom operaterima, te da su javni RTV servisi prvu dozvolu sa petogodišnjim vremenom trajanja, predviđenu zakonom, dobili 26. aprila 2010. godine, a da su se u međuvremenu na tržištu u BiH pojavili i novi pružaoci usluga fiksne telefonije, uz koju se zakonski veže naplata RTV takse.

Dogovoreno je da će se u narednom periodu analizirati svi aspekti primjene dosadašnjeg ugovora, formulisanje novog teksta ugovora i potpisivanje novih ugovora o poslovnoj saradnji u skladu sa važećim zakonom.

(SodaLIVE.ba/FENA)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x