Mladić iz Tešnja ubio poštara koji ga je godinama seksualno zlostavljao, sud ga osudio na 14 godina zatvora!

0 588

Kantonalni sud u Zenici jučer je Adnana Sadikovića, 18-godišnjeg mladića iz Tešnja, oglasio krivim te mu, za ubistvo poštara u Šijama kod Tešnja počinjeno na okrutan i podmukao način, izrekao zatvorsku kaznu u trajanju od 14 godina.

2ab74034a70e27aa53d5aaa14ae5ac61Sudsko vijeće, kojim je predsjedavao sudija Enes Malićbegović, jučer je, naime, prihvatilo sporazum o priznanju krivnje koji je optuženi zaključio sa Kantonalnim tužilaštvom Zeničko-dobojskog kantona, te izreklo predloženu krivičnopravnu sankciju, piše Oslobođenje.

Sadiković, koji je 3. marta postao punoljetan, uhapšen je 23. jula, nakon 12-dnevne policijske istrage koja je ukazala na njega kao ubicu mjesnog poštanskog službenika Nusreta Mehinovića (58), kojeg je ubio 11. jula u mjestu Šije, općina Tešanj,

Podsjetimo, Mehinović je ubijen u iznajmljenoj kući u Šijama na lokalitetu Ravne pored regionalnog puta Medakovo – Šije. Tokom obdukcije, koju je obavio patolog Zdenko Cihlarž, ustanovljeno je da je brutalno usmrćen oštrim predmetom sa 20-30 rana različite dubine. Kasnije će se ispostaviti da se radilo o priručnom oružju, tačnije letvi na koju je bio pričvršćen, odnosno selotejpom zalijepljen nož.

U danima prije zločina Mehinović je dijelio penzije za oko 250 korisnika u Mravićima, Doboj-Jugu i Šijama. Navodno nije uspio podijeliti nekoliko penzija, te je taj novac čuvao kod sebe u torbi. Pretpostavlja se da je kod sebe mogao imati najviše 2.000 maraka. Kada nije došao na posao, to se njegovim kolegama učinilo čudnim, a kako se nije javljao ni na mobitel, zamolili su Safeta Bajrića da ode do kuće u kojoj je živio.

Po ulasku u kuću, Bajrić je Nusretovo tijelo zatekao na kauču, pored upaljenog TV prijemnika.

Htio prekinuti

S obzirom na to da je novac nađen u torbi, bilo je jasno da motiv nije koristoljublje, a dalja istraga je dovela do Sadikovića, te se ispostavilo da je postojala ljubavna veza između poštara i ubice.

Naime, prije pet godina Adnan Sadiković je pobjegao od kuće i privremeno utočište pronašao kod poštara, koji ga je, kako se pretpostavlja, tada zlostavljao (imali su više puta seksualne odnose).

Iz izvora bliskih istrazi moglo se saznati da je mladić želio prekinuti vezu sa poštarom, koji to nije dozvoljavao, te da je došlo do svađe. Sadiković je izašao iz kuće i uzeo priručno oružje, vratio se potom nazad i poštara, koji je u međuvremenu legao na kauč, počeo udarati po glavi i cijelom tijelu nanijevši mu povrede od kojih je preminuo na mjestu.

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x