Ministar Zukan Helez posjetio Tuzlanski kanton

0 888

S ciljem upoznavanja sa situacijom u nešem kantonu i planiranim aktivnostima Vlade Tuzlanskog kantona i Ministarstva za boračka pitanja TK, ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Zukan Helez posjetio je danas Tuzlanski kanton.

Ilustracija

Tema razgovora sa premijerom Tuzlanskog kantona Seadom Čauševićem, i ministrom za boračka pitanja TK Asimom Aljićem bila su prije svega dugovanja prema boračkoj populaciji u cijeloj Federaciji BiH s posebnim akcentom na Tuzlanski kanton. Prema procjenama, kada je u pitanju Tuzlanski kanton, radi se o ukupnom iznosu od oko 10 miliona Konvertibilnih maraka, od čega su oko 4 miliona KM dugovanja Federacije, a oko 6 miliona KM dugovanja Tuzlanskog kantona. Kako se moglo čuti na sastanku u Budžetu Federacije BiH za 2011. godinu planirana su sredstva za izmirenje ovog duga, a u narednom periodu će biti organizirani i sastanci sa predstavnicima službi za zapošljavanje kako bi se što hitnije počelo sa isplatom prvih tranši dugovanja, dok bi se prestala dugovanja isplaćivala sukcesivno u skladu sa prilivima u budžete FBiH i kantona pojedinačno.

Ministar Zukan je sa premijerom Čauševićem i ministrima u Vladi Tuzlanskog kantona također prisustvovao 17. redovnoj – izvještajnoj sjednici Skupštine Saveza ratnih vojnih invalida TK, kojom prilikom su zaslužnim pojedincima i institucijama koje su dale doprinos radu Saveza uručene zahvalnice i priznanja.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x