Mijo Krešić bio samo pet minuta na sjednici Skupštine TK

0 958

Jedini, kako to čelnici HDZ-a BiH vole reći, legitimni predstavnik Hrvata u Skupštini TK, Mijo Krešić, od osam održanih sjednica tog zakonodavnog tijela, prema riječima sekretara Ahmeta Smajlovića, bio je na jednoj i to samo pet minuta.

Mijo Krešić

”Položio je zakletvu, a potom otišao. I više se nikada nije pojavio.”, kaže Smajlović.

Centri civilnih inicijativa izračunali su da je Skupština TK radila oko 2.000 minuta, a Krešić je u skupštinskoj klupi bio tek pet minuta. Aktuelni zamjenik ministra sigurnosti u Vijeću ministara na taj način je, sasvim sigurno, iznevjerio građane koji su za njega glasali.

Sretna okolnost po građane, koji pune kantonalni budžet, je ta da Krešić nije dobio, niti će dobiti poslaničku platu za minuli period. Naime, on dobija platu za rad u Vijeću ministara BiH, a platu poslanika u Skupštini TK dobit će kada se konstituiše novi saziv ministarskog vijeća.

Zanimljivo da je Krešić, svojevremeno, najavio pokretanje inicijative o rekonstrukciji Vlade TK. No, to će biti teško izvodljivo s obzirom na to da Krešić ne dolazi na sjednice Skupštine TK, koja je jedino mjesto za podnošenje takvih i sličnih inicijativa.

Možda će svoj odnos prema dužnosti, ali i prema biračima, Krešić promijeniti onda kada bude dobijao poslaničku platu.

(SodaLIVE.ba/Sarajevo-x)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x