Magla znatno smanjuje vidljivost

0 573

Prema prvim informacijama prikupljenim u našem Informativnom centru ovoga jutra najveće probleme vozačima pričinjava smanjena vidljivost zbog magle, a izdvajamo šire područje Mrkonjić Grada, Orašja, Doboja i Maglaja, te zapadne krajeve naše zemlje, gdje je vidljivost mjestimično smanjena na ispod 50 metara.

magla_saobracaj
Dodatno, na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima, mogući su nailasci na poledicu. Skrećemo pažnju i na učestale odrone tokom dana, a izdvajamo puteve Novi Travnik-Bugojno (preko Rostova) i Salakovac-Mostar. Dežurne ekipe putne operative intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno, a mi apelujemo na vozače da voze opreznije, uz obavezno poštivanje svih saobraćajnih propisa. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na dionicama sa aktuelnim radovima postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno. Izdvajamo magistralne puteve: Sarajevo-Tuzla, Tuzla-Kalesija i Jajce-Banja Luka.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x